Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Україна взяла курс на викорінення кору і краснухи в найближчі п'ять років

Україна взяла курс на викорінення кору і краснухи в найближчі п'ять років10 лютого 2020 року в Центрі громадського здоров'я МОЗ пройшла зустріч, присвячена елімінації (повномувикоріненню) кору і краснухи в Україні. Зробити це заплановано в найближчі 5 років.
Зустріч відбулася між представниками Міністерства охорони здоров'я, Міністерства освіти і науки, Національної служби здоров'я, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Центру контролю і профілактики захворювань США, Всесвітньої організації охорони здоров'я, UNICEF та інших органів, діяльність яких пов'язана з контролем за розповсюдженням інфекційних захворювань в Україні.

Учасники зустрічі розробили стратегію по боротьбі з кором та краснухою. Отже, 5-річна стратегія, головна мета якої - елімінація кору і краснухи в нашій країні, включає в себе наступні пункти:
  1. Охоплення щепленнями проти кору і краснухи не менш, ніж 95% населення України.
  2. Забезпечення правильного епідеміологічного нагляду над випадками кору, краснухи та вродженої краснухи в Україні.
  3. Збір актуальних і правдивих статистичних даних щодо поширення цих захворювань в нашій країні.
  4. Повна готовність швидко реагувати на спалахи зазначених хвороб.
  5. Забезпечення грамотної комунікації з населенням країни щодо всіх питань, пов'язаних з кором та краснухою. Особливо потрібно приділити увагу профілактичній вакцинації.
План викорінення кору і краснухи в Україні повинен бути затверджений розпорядженням Кабміну в першій половині поточного року, після чого він офіційно вступить в силу.

Хоча бажання елімінувати кір і краснуху в Україні дуже актуальне, не варто забувати про надзвичайно сильніпозиції антівакцінаторского руху в нашій країні. Тому, щоб забезпечити охоплення вакцинації від цих захворювань на рівні 95%, потрібно буде сильно постаратися і велику увагу приділити інформаційним кампаніям з висвітлення цього питання.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED