Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Нідерланди допоможуть Україні в реалізації медичної реформи

Нідерланди допоможуть Україні в реалізації медичної реформиПредставники України та Нідерландів обговорили співпрацю в питанні реформування сфери охорони здоров'я нашої країни. У комітеті з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування парламенту відбулася нарада з делегацією Нідерландів, яку очолив посол цієї країни в Україні Йоганнес де Мол.

Фахівці з Нідерландів готові надати українській стороні допомогу в питанні приведення українського законодавства, пов'язаного з охороною здоров'я та проведенням медичної реформи зокрема, до європейських норм. У складі нідерландської делегації на зустрічі працювали представники 15 компаній, які у себе на батьківщині працюють в сфері охорони здоров'я.

Пан посол зазначив, що члени його делегації вражені тим, наскільки широкий спектр питань реформування в медицині України піднімається і якийсь високий темп реформ зараз зберігається. Йоганнес де Мол, крім усього іншого, відзначив позитивний досвід впровадження електронної медицини в Україні. Також пан посол сказав, наскільки важливо налагодити ефективну співпрацю Нідерландів і України в сфері охорони здоров'я не тільки на державному рівні, а й на рівні медицини як бізнесу.

За підсумками зустрічі було прийнято рішення залучати нідерландських фахівців до законодавчого врегулювання всіх питань, пов'язаних з медичною реформою в Україні.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED