Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У МОЗ розповіли, як будуть боротися з раком в Україні

У МОЗ розповіли, як будуть боротися з раком в УкраїніУ Міністерстві охорони здоров'я України презентували проект Національної стратегії контролю онкологічних захворювань до 2030 року. Головна мета Стратегії - зменшення кількості хворих на рак в Україні. Способів досягнення цієї мети названо декілька: профілактика, раннє виявлення раку, поліпшення якості медичної допомоги, що надається онкохворим в Україні, та інші.

В рамках реалізації Стратегії МОЗ планує проводити регулярне інформування населення про важливість профілактики та раннього виявлення раку, використовуючи різні канали комунікації. Також в планах забезпечити однаковий доступ українцям з різних регіонів країни до діагностики та лікування онкологічних захворювань.

Окремий пункт - лікування дитячої онкології. Вказується на те, що потрібно звернути увагу не тільки на лікування, але і на якість життя маленьких пацієнтів, забезпечити їм необхідний догляд і підтримку рідних.

В рамках реалізації Стратегії буде приділено увагу паліативній допомозі пацієнтам, які вже практично не мають шансів одужати. Головна мета такої допомоги - забезпечити хворим гідне життя: без болю і з нормальним доглядом за ними.

Також в МОЗ кажуть про необхідність підвищення рівня освіти медичного персоналу, який займається лікуванням онкохворих пацієнтів. У МОЗ обіцяють сприяти проведенню клінічних досліджень, які допоможуть в боротьбі з раком в Україні.

Автор: Ольга Купріянова
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED