Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Інформація про випадки пневмонії, викликаної новим коронавірусом

Інформація про випадки пневмонії, викликаної новим коронавірусомЗгідно з звітом Європейського центру по контролю і профілактиці захворювань, було зареєстровано 448 лабораторно підтверджених випадків коронавіруса (2019-nCoV), у тому числі 9 смертельних.

441 випадок був зареєстрований в різних провінціях Китаю, з них 102 випадкиз тяжким перебігом. В цілому,2 197 близьких контактів було виявлено в Китаї, 1 394 з яких знаходяться під медичним наглядом. Серед хворих 15 випадків припадають на медичний персонал, який контактував з хворими.

Про 4 випадка nCoV було повідомлено в Таїланді, по 1 випадку - в Японії, Південній Кореї і США.

На сьогодні вакцин проти нового вірусу не існує. Головний спосіб боротьби з 2019-nCoV є медико-санітарні заходи і карантин. Вірус 2019-nCoV не володіє високою контагіозністю, оскільки в основному передається від тварин до людини і не дуже пристосований для передачі від людини до людини.

З метою забезпечення раннього виявлення можливих випадків 2019-nCoV на території України, МОЗ України було розіслано регіональним епідеміологічним службам керівництва:
  1. Критерії визначення випадку інфекції, спричиненої  2019-nCoV. Визначення випадку інфекції має бути доведено та роз’яснено практичним лікарям для максимально раннього виявлення можливих випадків. Особу, яка відповідає визначенню випадку інфекції, спричиненої 2019-nCoV, вважати потенційно можливим пацієнтом із nCoV.
  2. Опитувальник для пацієнтів з підозрою на 2019-nCoV.
  3. У всіх підозрілих випадках рекомендовано відбір назофарингеальних змивів відповідно до Рекомендацій щодо відбору, зберігання та транспортування зразків матеріалів.
  4. Рекомендації для населення щодо профілактики можливого зараження 2019-nCoV.
  5. Встановлення медичного спостереження за контактними особами протягом 14 днів з моменту контакту з пацієнтом з підозрою на 2019-nCoV.
  6. Перелік виробів медичного призначення, необхідних для роботи з пацієнтом з підозрою на 2019-nCoV.
  7. Рекомендації щодо профілактики інфекцій і інфекційного контролю при наданні медичної допомоги при підозрі на нову корона вірусну інфекцію.
Також з метою профілактики поширення вірусу nCoV були вжиті наступні заходи:
  • на відповідних санітарно-карантинних пунктах міжнародних аеропортів посилений контроль за пасажирами, що прибувають з Китаю;
  • встановлено негайний режим інформування ЦГЗ та МОЗ України про підозрілі випадки 2019-nCoV.
 Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED