Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Популярні ліки в Україні заборонено

Заборона ліків в УкраїніВ Україні введено заборону на серію препарату "Но-Х-Ша". В основі препарату - речовина дротаверин. Вони виступають популярним аналогом відомого спазмолітичного препарату «Но-Шпа». Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Держлікслужби.


Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками отримала термінове повідомлення від представника відомства в Донецькій області. Після цього ввела повну заборону на серію 170714 препарату "Но-Х-ша". Форма препарату – розчин для ін’єкцій, 20мг/мл по 2 мл в ампулі, 5 ампул в пачці з картону). Виробник – Акціонерне Товариство «Лекхім-Харків».

Донецьке представництво повідомило, що серед вказаної серії знайдено лікарняний засіб з інструкцією, яка призначена для Республіки Узбекистан. Реєстраційний номер на упаковці - Б-250-95 № 05314. Крім цього, препарат присутній без необхідного сертифікату якості, який зазвичай додає виробник. Термін придатності препарату закінчився ще 1 липня 2017 року.

Вказані події та факти призвели до того, що Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками оголосила заборону на оборот препарату, серія якого не зареєстрована. А також наклала обов’язок на всі суб’єкти господарчої діяльності щодо перевірки його наявності і прийняття мір по вилученню з обороту для подальшої утилізації та знищення. 

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED