Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

На Житомирщині вперше провели дві унікальні операції на серці

Унікальні для Житомира операціїВ Житомирській обласній лікарні лікарі вперше встановили імплантовані кардіовертер-дефібрилятори. Операцію провели двом пацієнткам. Оплату багатовартісного приладу взяла на себе держава.

Це унікальне обладнання, яке виключає необхідність людського втручання при приступах видів аритмій, що становлять загрозу для життя. Автоматичний кардіовертер-дефібрилятор виконує кардіостимуляцію та дефібриляцію відразу після початку аритмії.

Прилад призначений для того, щоб відстежувати та знімати напади аритмій, що здатні спровокувати раптову серцеву смерть.

Імплантований кардіовертер-дефібрилятор розташовують безпосередньо під шкірою, в грудній ділянці. До нього під’єднані електроди, що фіксуються в серці. Прилад виконує функції постійного контролю за роботою серця, збору параметрів його роботи, проведення лікування, якщо стається напад аритмії, що загрожує життю.

Безпосередньо самі операції мало травматичні та не становлять загрози життю. Процедура проводилась без використання глибокого наркозу.

Головний лікар Обласної клінічної лікарні в Житомирі відзначає, що рік тому проведення такої операції не було можливим. Зміні ситуації посприяла державна підтримка, фінансування з обласного бюджету та відкриття сучасного реперфузійного центру. 

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED