Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Про що розкажуть мішки під очима?

Про що розкажуть мішки під очима?Мішки під очима – доволі розповсюджена проблема. Вони можуть виникати періодично або ж мати хронічний характер. Чи завжди дане явище пов’язане з безсонною ніччю, чи, може, воно є наслідком певних проблемі зі здоров’ям?

Спочатку треба розібратися в механізмі виникнення мішків під очима. Вони стають видимими в результаті натягнення очної перегородки, жирова тканина випинає її назовні, об’єм жирової тканини збільшується і викликає набряк чи мішки. Отже, розростання жирової тканини навколо очей – основна причина мішків під очима.

Причини виникнення мішків під очима можуть бути наступні:
  • Генетична схильність. У людини може бути спадкова схильність до розростання жирової тканини в області очей. У такому разі мішки виникнуть ще в юності та будуть спостерігатися у батьків чи інших близьких родичів.
  • Недостатня кількість сну. Поява характерних бугорків під очима після безсонної ночі є не чим іншим, як наслідком браку сну та можливого зловживання алкоголю. У такому разі це простий набряк, який скоро пройде.
  • Надлишок солі в організмі. До набряку зони навколо очей призводить і неправильне харчування, а саме зловживання солоною їжею. Сіль затримує в організмі воду, великий об’єм якої зберігає в собі жирова тканина. Результат – набряки.
  • Наявність певних хвороб. Мішки під очима викликаються хворобами нирок, деякими алергічними захворюваннями (ринітом, кон’юнктивітом), ГРВІ, запаленням пазух носа. Всі ці недуги сприяють накопиченню та затримці рідини в організмі і провокують виникнення набряків під очима. У такому разі слід лікувати дані захворювання, а не їхні симптоми.
  • Гормональні зміни в організмі. У багатьох жінок мішки виникають у період певної фази менструального циклу. Затримка рідини у такому разі пов’язана зі змінами в гормональному фоні.
  • Перевтома. Загальна перевтома та перенапруження очей – ще одна причина появи мішків під ними.
  • Вік. На жаль, з віком шкіра втрачає еластичність, жирова тканина навколо очей розростається, і виникають мішки.
Якщо мішки під очима є не періодичним, а хронічним явищем, слід звернутися за консультацією до лікаря. Можливо, їх причиною є певні проблеми зі здоров’ям. Проте в переважній більшості випадків людині слід просто виспатися та гарно відпочити. Обличчя завжди першим вказує на перевтому.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED