Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як впливають на здоров’я різкі зміни погоди?

Як впливають на здоров’я різкі зміни погоди?Цього року літо не балує нас стабільністю: спекотні дні змінюються на прохолодні, погода може стати зовсім іншою буквально за лічені хвилини. Це не лише незручно, але й може бути небезпечно для здоров’я. Найбільше наслідки примх природи відчувають на собі літні люди та діти, пацієнти із хронічними недугами, захворюваннями нервової та серцево-судинної систем.

Зміни погоди можуть призвести до таких наслідків:
  • Сильний головний біль. Його провокує падіння атмосферного тиску, стрибки у вологості та температурі повітря. Людям, які страждають на мігрені та можуть провести чіткі паралелі між нападами болю та змінами в погоді, слід звернутися із даною проблемою до лікаря задля розробки превентивних заходів.
  • Біль у суглобах. Близько 90% людей, які страждають на хвороби суглобів, стверджують, що біль в них посилюється під час сирої та вітряної погоди. Навіть незначний біль під час зміни температури повітря чи вологості вказує на погіршення стану хрящової тканини. Допомогти вирішити проблему може лікар-ревматолог, який підбере адекватну терапію.
  • Серцевий напад. Людський організм адекватно сприймає температуру повітря, яка не перевищує 25°С, усе, що більше, – це вже важко для нормальної роботи систем та органів.  Найбільше від спеки страждає серцево-судинна система: у людей із хворим серцем піднімається тиск, збільшується частота серцевого ритму, набрякають ноги, розширюються судини, підвищується ймовірність утворення тромбів. Різкі стрибки температури завдають здоров’ю найбільшої шкоди. Тож, щоб знизити навантаження на серце влітку, слід їсти менше м’яса, більше овочів та фруктів, скоротити кількість вживаної їжі, пити більше рідини.
  • Загострення бронхіальної астми. Існує багато механізмів, які провокують напади бронхіальної астми, гроза – один з них. Справа в тому, що пилок, який знаходиться у повітрі, під час грози опускається нижче до поверхні землі, а вологість при цьому посилюється. В результаті алергічний пилок розбивається на дрібні фрагменти, які легко проникають до легень, провокуючи напад астми.
Отже, метеозалежним людям із рядом хронічних захворювань краще вміти адаптуватися до змін погодних умов, знати про свої можливі проблеми зі здоров’ям та вміти їх вирішувати. Адже з кожним роком клімат все більше змінюється, і що нам очікувати від природи завтра, ніхто не може сказати напевно.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED