Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Корисні властивості цедри лимона: інформація від дієтологів

Корисні властивості цедри лимона: інформація від дієтологівЛимонна цедра має безліч корисних властивостей, серед яких захист від онкологічних та інших важких хвороб. Тож дієтологи рекомендують включити її до свого денного раціону. Її можна додавати до випічки, чаю, просто їсти лимон зі шкіркою, варіантів є багато.

Від яких недугів захищає цедра лимона?

Шкірка лимона сприяє профілактиці наступних захворювань:
  • Рак кишківника. Шкірка цитрусових має протиракові властивості: вона насичена флавоноїдами, особливо поліметоксі-флавонами, які ефективно пригнічують утворення пухлин кишківника. Лимонна шкірка містить діомін та гесперидин, що є природним захистом кишківника від злоякісних новоутворень.
  • Рак шкіри. В цедрі лимона є спеціальна речовина, яка називається лимонен. Саме вона здатна захистити людину від раку шкіри.
  • Рак простати. Дослідження ілюструють, що регулярне вживання цедри лимону сприяє ефективній боротьбі з пухлинами простати, крім того, пригальмовує розвиток метастаз. Здатність ракових клітин переноситися до інших частин організму притуплюється.
  • Ожиріння. Лимонна шкірка насичена поліфенолами, які допомагають тримати вагу під контролем. Крім того, вони пригнічують процес накопичення жиру та попереджають надмірне утворення ліпідів у крові.
  • Цукровий діабет. Резистентність (стійкість) до інсуліну – це патологічний стан, під час якого клітини організму людини не реагують на вплив гормону інсуліну. Результат – підвищення рівня цукру в крові та діабет. Цедра лимона містить поліфеноли, які покращують стан людини та притуплюють дану резистентність. Тож інсулін починає засвоюватися у необхідній кількості, і ризики відступають. Крім того, шкірка лимону контролює рівень цукру в крові, розщепляючи глюкозу в печінці та збільшуючи концентрацію глікогену. Вона не дає новим молекулам цукру формуватися в печінці.
  • Серцево-судинні захворювання. Лимонна цедра – чудове джерело вітаміну С, який має багато позитивних властивостей для здоров’я людини. Також вітамін С – прекрасний антиоксидант, який знижує рівень вільних радикалів в організмі та попереджає ушкодження стінок артерій та кровоносних судин. Це зменшує ризик виникнення інфаркту та інсульту.
Цедра лимона – дуже корисний продукт, який бажано регулярно вживати. Звичайно, він не є панацеєю від усіх бід, проте може реально покращити здоров’я та самопочуття людини.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED