Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Лікарі назвали звички, шкідливі для нормальної роботи серця

Лікарі назвали звички, шкідливі для нормальної роботи серцяБагато щоденних і, на перший погляд, безневинних звичок можуть мати негативні наслідки для здоров’я серця людини. Іноді варто хоча б на мить зупинитися і замислитися над тим, що може «не подобатися» організму та його ключовому органу – серцю.

Від чого серце може давати збій: інформація від лікарів

Отже, що ж може призвести до проблем із серцем? Це наступні звички та дії:
  • Звичка більшу частину дня проводити сидячи. Тривале сидіння на одному місці може стати справжньою проблемою для здоров’я. Тіло повинно бути активним впродовж усього дня, навіть якщо це якісь незначні та нетривалі дії. Якщо людина працює в офісі, і вся її робота пов’язана із працею на комп’ютері, вона все одно повинна пам’ятати про нормальний режим дня: робити перерви, розминати ноги. Декілька хвилин ходьби поновлять нормальну циркуляцію крові, і серце буде в порядку.
  • Переїдання та недостатня фізична активність. Це 2 найрозповсюдженіші причини появи зайвої ваги, яка є справжньою проблемою для серця. Зайві кілограми накопичуються на тілі людини у вигляді жирових відкладень, найчастіше – на талії. Якщо об’єм талії перевищує 88,9 см для жінок та 101,6 см для чоловіків, це ознака того, що терміново пора худнути, інакше серцю стає дуже тяжко.
  • Сидіння та неправильно підібраній дієті. Зворотній бік зайвої ваги – намагання за будь-яку ціну схуднути. Для серця однозначно шкідливою є моно-дієта, не можна їсти весь час одне й те ж саме. Це нездорова практика, яка призводить до зривів. Їжа повинна бути поживною, здоровою та різноманітною, лише так вона буде приносити користь здоров’ю людини.
  • Зловживання алкоголем. Помірне вживання алкоголю не шкодить здоров’ю, але якщо їм зловживати, тоді збільшуються рівень холестерину та цукру в крові, що призводить до підвищеного тиску та порушень у роботі серця.
  • Звичка ігнорувати свій психологічний стан. Стрес та депресія часто тягнуть за собою й інші проблеми зі здоров’ям. Якщо людина дуже сильно і довго переживає якусь проблему, інфаркт чи інсульт може з’явитися на горизонті. До того ж, депресивні стани розвивають апатію до себе та свого здоров’я. Тому психічне самопочуття є не менш важливим, ніж фізичне.
  • Паління (як активне, так і пасивне). Тютюновий дим здатен пошкоджувати серце та кровоносні судини, і при цьому не важливо, курить людина сама, чи просто знаходиться у компанії курців. Це треба чітко усвідомити.
Серце людини – надзвичайно важливий орган для її здоров’я, нормального функціонування і життя взагалі. Тому до нього треба ставитися більш уважно, свідомо позбавляючись шкідливих звичок.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED