Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Лейкемія – будьте обережними! Ознаки цієї важкої хвороби

Лейкемія – будьте обережними! Ознаки цієї важкої хворобиЛейкемія – це надзвичайно важка хвороба, ознаки якої залежать від її типу. Проте є ряд симптомів, які мусять занепокоїти та спонукати звернутися до лікаря за діагностикою та консультацією. Отже, що ж може свідчити про лейкемію (рак крові)?

Ознаки лейкемії

До симптомів лейкемії належать:
  • Блідий колір шкіри. Коли хвороба починає розвиватися, нові кров’яні клітини, які ушкоджені раком, проникають до кісткового мозку. Це утруднює ріст у ньому здорових клітин. Недостатня кількість здорових клітин провокує розвиток анемії, звідси й блідий колір шкіри та постійно холодні кінцівки (руки й ноги).
  • Часті простудні захворювання. Кров’яні клітини – важлива частина імунної системи людини. Коли вони нездорові, хвороби різного характеру починають розвиватися одна за іншою. Особливо чутливим організм стає до інфекцій, тому занадто часті простудні та інші захворювання, які плавно перетікають одне в інше – сигнал, що треб терміново звернутися за лікарською допомогою.
  • Постійна втома. Втома – це симптом дуже багатьох хвороб, і лейкемія не є винятком. Якщо людина відчуває себе в’ялою, слабкою, у неї зовсім немає сил, важко навіть піднятися з ліжка – треба занепокоїтися.
  • Повільне загоєння ран. Якщо навіть незначні ранки та подряпини довгий час не загоюються та кровоточать, це є недобрим сигналом. Такий стан справ може означати, що злоякісні клітини уже вразили організм. Про проблеми зі здоров’ям також можуть свідчити червоні плями на шкірі, які з’являються на ногах.
  • Уривчасте дихання. Аномальна втома разом з проблемами з диханням цілком реально можуть вказувати на рак крові. Якщо навіть після мінімальної фізичної активності людина довго не може заспокоїти своє дихання, в неї з’являється задишка – слід терміново проконсультуватися з лікарем.
Лікарі виділяють й інші симптоми, які повинні змусити занепокоїтися, це: сильне потовиділення під час сну, біль у суглобах, стрімка втрата ваги, носові кровотечі, постійно припухлі чи збільшені лімфовузли, лихоманка.

Якщо в людини є такі симптоми, це зовсім не означає, що в неї лейкемія. Просто це є сигналом для того, щоб вона приділила увагу своєму здоров’ю та якнайшвидше звернулася за кваліфікованою медичною консультацією, щоб виключити найгірший варіант.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED