Перевозка больных

Лікування хребта потрібно починати завчасно

Лiкування хребта потрібно починати доразу, як тільки з’явилися перші ознаки проблем, адже він є основою скелету, а отже всього організму. Тому цілком справедливим буде твердження, що здоровий хребет – це здоровий організм.
 

Доволі часто люди зіштовхуються із проблемою, що має назву міжхребцева грижа. Але мало хто має якесь уявлення, що ховається за цими словами, тому пропонуємо більш детально розглянути це питання. Грижа міжхребцевого диску – це захворювання, яке виникає внаслідок пошкодження цілісності фіброзного кільця, що приводить до виштовхування назовні ядра. В реабiлiтацiйний центр Модричi пацієнти звертаються з міжхребцевою грижею різних розмірів:

  • Пролабіювання (розмір грижі складає 2-3 мм);
  • Протрузія (розмір від 4 до 15 мм);
  • Екструзія (грижа випадає за межі ядра міжхребцевого диску).

Лікування міжхребцевої грижі

Лікування міжхребцевої грижі потрібно починати з того моменту, як тільки вона дає про себе знати. Перші симптоми можуть з’явитися в молодих 20-річних людей, але найчастіше хвороба проявляється в віці 30-40 років. Схильними до захворювання є чоловіки та люди з зайвою вагою. Необхідність починати лікування спини визначається загальним станом пацієнта та симптоматикою хвороби. Симптоми залежать від того, де саме локалізується грижа. Для захворювання є характерними такі скарги як оніміння, біль, поколювання, схуднення однією руки або ноги, слабкість в м’язах.

Лікування хребта треба починати невідкладно. Біль настільки мучить людину, що вона не може вести повноцінне життя, причому біль постійно наростає, що приводить до порушення роботи внутрішніх органів і потрібна буде серйозна реабілітація травм спини. Якщо грижа знаходиться в шийному відділі, то хворий скаржиться на головний біль, неприємні відчуття в руці, обмеження рухливості хребта, також може спостерігатися асиметрія м’язів шиї. Для міжхребцевої грижі грудного відділу характерними є больові відчуття в грудині, які виникають під дихання. Перші прояви будь-якої грижі можна помітити ще в юнацькому віці, а з роками стан лише погіршується. Лікування захворювань хребта не можна відкладати, адже це неминуче приведе до серйозних наслідків.

Центр лікування спини: «за» здоровий хребет

РЦ Модричi має в своєму розпорядженні найкращих спеціалістів та сучасне обладнання, тому прояви захворювань можна виявити на ранніх стадіях. В центр лікування травм спини звертаються тому, що тут є змога провести додаткове обстеження з використанням таких сучасних методів:

  • МРТ дозволяє отримати найбільш повну інформацію про грижу, а саме: місце її розташування, розмір та інші параметри;
  • КТ є менш інформативним методом дослідження в порівнянні з МРТ;
  • Рентген дозволяє виключити інші патології, але великого значення для лікування травм спини не має.

Діагностика, яку проводить центр лікування травм спини дозволяє точно поставити діагноз і розпочати адекватне лікування якомога швидше. Зазвичай лікування захворювань спини розпочинається консервативними методами і лише в разі необхідності вдаються до більш кардинальних. В першу чергу хворого позбавлять від болю, а потім переходять до відновлення рухової активності. Безопераційне лікування передбачає використання таких методик, як вакуум-терапія, акупунктура, фармакопунктура та ін. На операцію хворого направляють лише тоді, коли консервативні методи виявилися недієвими. Лікування хвороб хребта шляхом оперативного втручання  означає видалення зміненої частини міжхребцевого диску.