Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Нокаутуй ВІЛ: столична влада та Фундація АнтиСНІД-США об’єднали свої зусилля

Нокаутуй ВІЛ: столична влада та Фундація АнтиСНІД-США об’єднали свої зусилля 26 вересня 2017 року українське представництво Фундації АнтиСНІД-США (AHF Ukraine) та Київська міська державна адміністрація (КМДА) підписали Меморандум про співпрацю в боротьбі з епідемією ВІЛ/СНІД. Завдяки цьому більше киян матимуть змогу пройти безкоштовне тестування на ВІЛ, а ВІЛ-позитивні люди можуть розраховувати на комплексну медичну допомогу.

Наразі AHF Ukraine  проводить кампанію «Нокаутуй ВІЛ», у якій бере участь 19 відомих вітчизняних боксерів. Її мета – залучення якомога більшої кількості українців до безкоштовного тестування на ВІЛ. Тепер про свою допомогу AHF Ukraine  офіційно заявила і київська влада.

«У 2016 році Київ підписавНокаутуй ВІЛ: столична влада та Фундація АнтиСНІД-США об’єднали свої зусилля Паризьку Декларацію, приєднавшись до ініціативи  Fast Track Сities. Таким чином, Київ взяв на себе зобов’язання прискореного подолання епідемії ВІЛ/СНІД до 2030 року, – сказав міський Голова Києва Віталій Кличко. – Сьогодні ми раді вітати зміцнення співробітництва з таким досвідченим партнером, як фундація АнтиСНІД-США в Україні, у питаннях виявлення нових випадків ВІЛ у столиці, децентралізації та розширення доступу до  антиретровірусної терапії».

Нокаутуй ВІЛ: столична влада та Фундація АнтиСНІД-США об’єднали свої зусилля Програма безкоштовного тестування на ВІЛ є досить успішною. Статистичні дані демонструють, що у 2016 році 23% виявлення випадків цієї хвороби в Україні припадало саме на експрес-аналізи у пунктах AHF Ukraine. Наразі функціонує 203 таких пункти у 11 регіонах країни. Крім того, у столиці є мобільний пункт тестування. Завдяки діяльності AHF Ukraine 27 тисяч українських пацієнтів з діагнозом ВІЛ отримують необхідне лікування.

Незважаючи на значні позитивні зрушення у питанні профілактики, виявлення та лікування ВІЛ/СНІД в Україні, Київ залишається серед 27-ми міст світу з найвищим рівнем розповсюдженості цієї хвороби. За офіційними даними більше 12 тисяч осіб нині проживають у столиці нашої держави з діагнозом ВІЛ. Дуже багато хворих не знає про свій статус. Подібні ініціативи допоможуть людям пройти тестування та, у разі необхідності, своєчасно розпочати якісне лікування.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED