Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Відтепер у системі eHealth можна реєструватися лікарям та пацієнтам

Відтепер у системі eHealth можна реєструватися лікарям та пацієнтам20 вересня 2017 року у прес-центрі Кабінету Міністрів України пройшла прес-конференція, на якій було повідомлено про нові можливості системи eHealth в Україні. Тепер лікарі первинної ланки можуть реєструватися самі в системі та реєструвати своїх пацієнтів. Це надзвичайно важливий крок для впровадження в життя принципу “гроші йдуть за пацієнтом”, коли заробітна платня лікаря напряму буде залежать від кількості наявних в нього пацієнтів.

Нагадаємо, що 22 червня 2017 року Відтепер у системі eHealth можна реєструватися лікарям та пацієнтаму пілотному режимі запрацювала частина eHealth з реєстрації медичних закладів. Тепер надійшла черга лікарів та їхніх пацієнтів. Тестовий режим системи електронної медицини в Україні працюватиме до квітня 2018 року. Також планується, що вже з 1 серпня 2018 року заробітна плата лікарям первинної ланки буде нараховуватися на основі кількості декларацій їхніх пацієнтів, зареєстрованих у системі. Тож eHealth – невід’ємна складова медичної реформи.

Зараз у системі вже зареєстровано 367 заклади, які надають первинну медичну допомогу. Лікарі, що в них працюють, відсьогодні можуть вносити інформацію про себе до неї.

Відтепер у системі eHealth можна реєструватися лікарям та пацієнтамЕлектронна медицина повинна принести прозорість у систему охорони здоров’я України, а також значно спростить роботу медичним працівникам. Адже на сьогодні лікарі та медичні сестри працюють з неймовірно великим обсягом паперів, замість того, щоб лікувати, їм часто доводиться писати. Складності додає розпорошеність даних про пацієнтів, які іноді просто неможливо зібрати докупи.

На систему eHealth ляже величезна фінансова відповідальність, тож розробники наголошують на її надійності та безпечності. Програмна частина системи – робота українських спеціалістів, їхню роботу контролюють профільні вітчизняні та міжнародні організації. Весь продукт розробляється за донорські кошти таких міжнародних організацій, як USAID, EDGE, Світовий банк, Глобальний фонд.

Створення електронної медицини загальнодержавного рівня – це кропітка але вкрай важлива робота, кожний етап якої відіграє ключову роль у загальному процесі реформування української медицини.
 
Читайте також: Електронна медицина в Україні стає реальністю

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED