Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Не дай СНІДу шанс! – нова хвиля інформаційної кампанії в Україні

Не дай СНІДу шанс! – нова хвиля інформаційної кампанії в УкраїніВ Україні стартувала нова хвиля інформаційної кампанії “Не дай СНІДу шанс!”, яка отримала назву “З презервативом – як по нотах”. Учора, 12 жовтня 2017 року, її презентували під час спеціальної прес-конференції в ІА “Уніан”.

Спікери прес-конференції повідомили, що лише 5-та частина сексуально активних українців користується презервативами. Це вкрай низькі показники для попередження ВІЛ/СНІД в Україні.

Інформаційні кампанії проти ВІЛ/СНІД успішно проводяться нашою державою у співпраці з авторитетними міжнародними організаціями, такими як UNAIDS (Об’єднана програма ООН з ВІЛ/СНІД), GIZ (Німеччина). Цього року мета кампанії – наголосити українцям на важливості безпечного сексу, що й ілюструє слоган “З презервативом – як по нотах”.

Голова UNAIDS Не дай СНІДу шанс! – нова хвиля інформаційної кампанії в Україніповідомив, що Україна приєдналася до Коаліції з профілактики ВІЛ. Всі дії українського уряду з попередження ВІЛ/СНІД наближують нашу країну до досягнення цілей стратегії 90-90-90: 90% усіх, хто має цю хворобу, будуть про це знати, 90% інфікованих будуть отримати спеціальну антиретровірусну терапію, у 90% хворих, хто отримує необхідні препарати, буде спостерігатися вірусна супресія (стійке пригнічення вірусу).

Дослідження, які проводилися на території України, показують, що більшість наших співгромадян не знають, яким чином можна зменшити ризики зараження ВІЛ/СНІД або ж не сприймають серйозно дану проблему. За статистикою UNAIDS 73,3% нових зареєстрованих випадків ВІЛ в Україні сталося через незахищений статевий акт, і лише 23% українців систематично користуються презервативами. На жаль, презервативи і досі сприймаються в нашій країні переважно як захист від небажаної вагітності, а не від статевих інфекцій.

Валерій ХарчишинДо кампанії “З презервативом ­– як по нотах!” приєдналися відомі українські музиканти – рок-гурт “Друга ріка”. Її фронт-мен Валерій Харчишин під час прес-конференції закликав українців більш відповідально ставитися до свого життя та здоров’я. “Безпечний секс – це круто. Не забувайте користуватися презервативами, адже вони дійсно допомагають захистити ваше здоров’я”, – сказав Валерій Харчишин.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED