Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

18 липня в МОЗ можна буде здати донорську кров

18 липня в МОЗ можна буде здати донорську кровЗавтра, 18 липня 2017 року, в Міністерстві охорони здоров’я України можна буде добровільно здати кров з метою донорства. Таким чином працівники профільного міністерства пропагують безкоштовне та добровільне донорство та поширюють позитивне ставлення суспільства до даного питання.

Взяти участь у Дні донора в МОЗ можуть не лише працівники міністерства, а й всі бажаючі. Для цього у період з 10:00 до 14:00 слід прийти на територію відомства, що розташоване по вулиці Грушевського, 7 у Києві. Проводитися акція буде за допомогою пересувної автомобільної бригади заготівлі донорської крові, що надійшла до нашої держави у рамках гуманітарної допомоги від Центрального Каліфорнійського Центру Крові. Підтримують та беруть участь в організації акції БФ «Український Ресурсний Центр», БО «Ротарі» та Американський міжнародний альянс охорони здоров’я.

Перш ніж стати донором, треба знати про певні застереження. Донору має бути не менше 18 років, протипоказання до здачі крові – це наявність інфекцій, які передаються через біологічні рідини, злоякісних новоутворень, хвороб крові, серцево-судинних та органів дихання. Також донором не може стати наркоман, алкоголік.

Щоб підготуватися до здачі крові, треба:
  1. Не вживати алкоголь за 2 доби до процедури.
  2. Не палити мінімум за 1 годину до донації.
  3. Гарно виспатися, поснідати легким сніданком.
  4. Не приймати анальгетики та аспірин за 3 доби до здачі.
Після завершення процедури слід 10-15 хвилин посидіти чи полежати, можна випити солодкого чаю. Не варто одразу сідати за кермо автомобілю, 3-4 години не слід знімати чи мочити пов’язку. У наступну добу варто уникати фізичних навантажень, приділити увагу повноцінному харчуванню, пити багато рідини (вода, сік, чай).

Дуже важливий момент: перед процедурою забору крові донора обов’язково огляне лікар, якому треба відповідати виключно правду, інакше прихована інформація може зашкодити як людині, яка отримає цю кров, так і тій, яка її здає. Будьте відповідальними громадянами та приходьте добровільно здавати кров!

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED