Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

ТОП 5 правил догляду за дитячими зубами

ТОП 5 правил догляду за дитячими зубамиПоява перших зубів у малюка - це не тільки приємні емоції, але і велика відповідальність для батьків. Адже дуже важливо починати догляд за ними з перших моментів. Що саме потрібно робити, щоб зубки ваших малюків були здоровими?

Існує думка, що догляд за зубами потрібно починати з самого раннього віку, коли з'являються перші зубки. Для цього існують спеціальні щітки або напальчники з силікону, які також дуже добре пом'якшують процес прорізування зубів.

Дорослі повинні самостійно чистити зуби дитині до досягнення нею дошкільного віку, і при цьому показувати та розповідати своїм прикладом, як за ними доглядати.
  • Зубна паста
Застосування зубної пасти до двох років, зовсім не обов'язково. Можна обмежитися спеціальними дентальними серветками або напальчниками. Або застосовувати зубну пасту, але тільки відповідно віку.
  • Процес чищення зубів
Зображене в рекламі горизонтальне чищення зубів, не рекомендується. Оскільки це призводить до стирання емалі та утворенню нальоту. Необхідно робити вимітальні рухи від ясен до зуба, при цьому, не пропускаючи жувальну поверхню. Час чищення до двох або трьох хвилин, вранці та ввечері.
  • Як вибрати засоби для чистки?
Зубна щітка

Купувати зубну щітку потрібно з дуже м'якою щетиною, щоб добре почистити зуби, але не пошкодити ясна. Ручка, має бути зручною та широкою в руках. А робоча поверхня, навпаки маленькою, не перевищувати розмір двох зубів.

Зубна паста

Повторимося, що зубна паста, повинна відповідати віку. За складом вона повинна залежить від формули води. Якщо у вашої місцевості, вода містить високий рівень фтору, то від фторовмісних паст краще відмовитися до 6 років. Якщо навпаки, низький рівень або в межах норми, то можна підбирати зубну пасту з вмістом фтору.
  • Додатковий догляд
  • Зубна нитка: потрібно у випадках скрученості зубів.
  • Дентологічні серветки: служить як запасний варіант, при тимчасовій відсутності зубної щітки.
  • Відвідування стоматолога
Перший похід до стоматолога можна робити вже при появі чотирьох молочних зубів. При відсутності карієсу і нормальному їх зростання, візити можна робити раз в 4 місяці або раз в пів року. Відповідно при наявності проблем, у лікаря потрібно з'являтися частіше.

Також, в профілактичних цілях,  дозволяється робити гігієнічну чистку порожнини рота, особливо, якщо в домашніх умовах дитина не дозволяє добре почистити зуби.

Крім догляду не забувайте про правильне харчування відповідно віку дитини. Відмовтеся від солодкого та газованих напоїв. Адже це запорука хороших зубів вашої дитини.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм