Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Міфи про онкологію: про що давно пора забути

Міфи про онкологію: про що давно пора забутиРак -серйозне захворювання, яке вимагає негайної діагностики та лікування. Але за існуючих міфів про онкологію, включаючи причини розвитку, люди можуть відчувати нез'ясовний страх або невірне бачення, відмовляючись при цьому від діагностування захворювання. Про які ствердження пора давним-давно забути? Спробуємо розібратися.
  • Рак завжди лікують хірургічним методом
По-перше, проведення операції буде залежить від стадії та форми раку. По-друге, якщо є можливість, обійтися без хірургічного втручання, то сучасні методи медицини (протонна і променева терапія, застосування медикаментозних препаратів) дають цю можливість.
  • Виникнення раку залежить від способу життя
Не можна стверджувати, що через  відсутність у вашому житті спорту або пристрасть до солодкого, буде розвиватися онкологія. Але, це не означає, що треба вживати алкоголь, палити або налягати на фаст-фуд.
Онкологічні патології - це наслідок збігів багатьох причин, в тому числі генетичного характеру. Тому неможливо передбачити, кого торкнеться розвиток пухлини.
  • Жінкам, які хворі на рак протипоказана вагітність
Зараз це питання стало більш відкритим, особливо в країнах Європи. Сучасні методи діагностики та лікування, дають можливість жінкам, вагітність яких супроводжується рак, виносити та народити здорову дитину.
  • Після хірургічного видалення пухлини, рецидиву не повинно бути
На жаль, це не завжди так. Наприклад, при видаленні пухлини молочної залози, є ризик розвитку раку на другій залозі. Тому, необхідно після лікування, робити постійні огляди в онколога, здавати аналізи та проходити мамографію.
  • Після перенесеної онкології неможливо повернутися до колишнього життя
В стадії ремісії після онкологічного захворювання, пацієнту можна і навіть потрібно вести активне життя. Зазвичай, серйозних обмежень немає, але все має бути в межах розумного. Всі нюанси та рекомендації буде надавати лікар, включаючи до уваги тип онкології, і, відповідно, потрібно не забувати про обстеження і про візити до лікаря.
  • Рак, це завжди смертельно
Зараз людство далеко просунулося у сфері лікування онкологічних захворювань. Створено безліч ефективних і доступних методів скринінгу і визначення онкомаркерів за аналізом крові. Розвивається діагностика і методи лікування різних форм раку. На жаль, не з усіма видами онкології вдається успішно боротися, але ведуться дослідження. Головне, не затягувати візит до онколога та вчасно діагностувати патологію, щоб підвищити шанси на одужання.
  • Онкологічні захворювання з'явилися зовсім недавно
Існує думка, що рак виник через погіршення екології, «хімічного» харчування та ін. причин.  Насправді, рак існує стільки, скільки існує саме людство.  Було описано безліч випадків про рак молочної залози, ще в Стародавньому Єгипті, коли уражену раком тканину припікали.  Злоякісні утворення були виявлені на останках приматів віком понад мільйон років.  Термін «рак» був внесений Гіппократом, який описав безліч злоякісних захворювань.

При виникненні у себе патологічних симптомів зверніться за допомогою для надання своєчасного і грамотного лікування.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм