Перевозка больных

Стоматологічні клініки: які поширені та особливі процедури в них доступні

Стоматологічні клініки: які поширені та особливі процедури в них доступніСвоїм пацієнтам сучасні стоматологічні клініки готові запропонувати безліч процедур, спрямованих не тільки на лікування, а й на профілактику проблем із зубами.  Цього вдалося досягти тільки завдяки стрімкому розвитку медицини в галузі стоматології, появі нових технологій, а також різних способів лікування. Прайс може коливатись в залежності від оснащення та статусу стоматології.

Чому так важливо регулярно відвідувати стоматологію

До стоматологів звертаються і дорослі, і діти - відвідувати кабінет дантиста потрібно мінімум раз на рік. В ідеалі - раз на пів року. І для кожного з клінічних випадків стоматологічна клініка в Києві передбачає певні послуги. Зрозуміло, до кожного пацієнта лікар повинен знайти свій підхід. Так, наприклад, перший візит дитини має відбутися не пізніше, ніж у 7 років, адже молочні зуби теж потрібно лікувати, а емаль на них тонша і слабша, ніж на корінних. Тому нехтувати походами до лікаря не варто.

Для дорослих перелік послуг у стоматології набагато ширший. Терапевт проводить профілактичні огляди ротової порожнини, ставить пломби або відправляє пацієнта до іншого фахівця, який допоможе розв’язати поточну проблему. Наприклад, гігієніст виконає професійне чищення, а пародонтолог позбавить від захворювань ясен і передчасного випадання зубів.

Основні види послуг у стоматології

Далі представлено найпоширеніші стоматологічні послуги, за якими пацієнти звертаються до клінік.

Лікування карієсу

Вважається найпопулярнішою послугою зі списку, адже за статистикою саме з цією проблемою пацієнти звертаються до стоматології найчастіше. Карієс - це ураження твердих тканин зуба, яке може розвинутися з найрізноманітніших причин: від поганої гігієни ротової порожнини до помилок у харчуванні та навіть поганої екології. Лікуванням карієсу найкраще займатися ще на первинних стадіях, коли зуб ще не зруйнований.

Якщо сильно затягнути, врятувати ситуацію дасть змогу тільки встановлення коронки або навіть видалення зуба з подальшою імплантацією.

Це захворювання актуальне в будь-якому віці, але найчастіше йому піддаються діти з молочними зубами.

Вініри

Вініри належать до естетичної стоматології. Це найтонші пластинки, які робляться з кераміки або композиту та накладаються на поверхню зубів. Застосовуються тільки для зони посмішки, але не для жувальних зубів.

Серед показань для встановлення вінірів:
  • зуб неправильної форми;
  • потемніння емалі;
  • проміжок між передніми зубами;
  • відколи й тріщини на зубах.
Вініри виготовляються для кожного пацієнта індивідуально, в спеціальній лабораторії. Вони створюються відповідно до зроблених зліпків. Передня стінка зуба обточується і потім на ньому фіксується вінір. Завдяки таким накладкам, пацієнт отримує можливість зробити свою посмішку бездоганною без болю і зайвих зусиль.

Дентальна імплантація

Суть імплантації полягає у відновленні видалених зубів штучним способом. Для цього використовують високоякісні металеві конструкції. Процедура має показання та протипоказання, з якими стоматолог має ознайомити пацієнта ще на етапі планування операції. На імпланти дається гарантія.

Заповнення прогалин у зубному ряду дуже важливе, адже йдеться не тільки про красу посмішки, але також і про збереження загального стану здоров'я. Якщо цього не зробити, можуть початися проблеми з травленням. Варто замислитися також і про психологічний бік питання, адже дірки в усмішці сильно знижують самооцінку та стають причиною комплексів.

Брекет-системи

Встановлення брекетів - така ж необхідна процедура, як і імплантація. Багато хто вважає, що виправлення прикусу - це тільки для дітей та підлітків, але навіть дорослим поставити брекети ніколи не пізно.
Викривлені зуби погано позначаються на здоров'ї ротової порожнини, адже нерівності створюють багато важкодоступних місць, які погано піддаються стандартному очищенню в домашніх умовах. Згодом це може стати причиною розвитку різних проблем із зубами, аж до їхнього руйнування.

Сьогодні навіть в державній стоматологічній клініці можуть запропонувати великий вибір брекет-систем, який відрізняється матеріалом основи, способом кріплення, а також помітністю на зубах. Навіть за наявності певних показань, стоматолог зможе врахувати побажання пацієнта і запропонувати варіант, який влаштує всіх.

Професійна гігієна

Професійне чищення зубів ультразвуком або піскоструминним методом набирає популярності. Процедура дає змогу абсолютно безболісно позбутися жовтуватого нальоту, плям на емалі та навіть зубного каменю. Причому усунення відкладень можливе навіть у важкодоступних ділянках ротової порожнини. Це особливо актуально для пацієнтів з порушеннями прикусу та нерівними зубами. Крім того, вартість чищення цілком доступна для будь-якого пацієнта.

Особливі процедури

Серед малопоширених процедур:
  • мікроскопічна стоматологія - лікування за допомогою стоматологічного мікроскопа;
  • седація - застосовується замість загального наркозу;
  • цифрова стоматологія - для отримання зліпків і створення протезів використовують сканування, а також обладнання для 3D-друку.
Найчастіше вони доступні в приватних стоматологічних клініках з сучасним обладнанням.

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED