Перевозка больных

Безпечне дистанційне спостереження за пацієнтами: нові реалії в умовах карантину

Безпечне дистанційне спостереження за пацієнтами: нові реалії в умовах карантинуСтрімкий розвиток інформаційних технологій і нові життєві реалії, пов'язані з широкими карантинними заходами проти коронавируса COVID-19, змушують визнати необхідність налагодження ефективної роботи між лікарем і пацієнтом в режимі online.

Часто ми стикаємося з ситуацією, що під час консультації лікаря, він розписав лікування і сказав прийти на контрольний візит через декілька днів, через тиждень. Але за цей час стан пацієнта може як погіршитися, так і покращитися, лікування може не підійти, а деякі препарати - дати непередбачені побічні реакції. Щоденний контроль за допомогою розумно організованого спілкування online мінімізує описані ризики.

Своєчасне, безпечне і динамічне спостереження за основними клінічними показниками пацієнтів під час лікування можливе завдяки сервісу TMedicine.IO.

Як працює сервіс TMedicine.IO?

Безпечне дистанційне спостереження за пацієнтами: нові реалії в умовах карантину

TMedicine.IO був створений для збору даних про ефективність лікування пацієнта і аналізу динаміки його стану. Цей сервіс дає можливість контролювати вплив на хворого призначеного лікування та, якщо на те є причина, окремо кожного з препаратів, коригувати схему лікування, вчасно давати потрібні рекомендації і пояснення.

Як це працює? Досить просто:

  1. лікар реєструється на порталі www.TMedicine.io
  2. після первинної консультації лікар створює або вибирає з переліку вже існуючих курс лікування, який максимально підходить пацієнту і додає його в список пацієнтів, які перебувають на динамічному спостереженні/Хочемо зауважити що пацієнту не потрібно реєструватися або встановлювати додаток на своєму боці (телефон, комп'ютер, ...), що особливо актуально для пацієнтів які неохоче хочуть щось змінювати в своїй повсякденній рутині і встановлювати на свій телефон що небудь.
  3. Далі відбувається щоденне спілкування між лікарем і пацієнтом за допомогою широкого функціоналу сервісу до моменту повного одужання хворого. Йому приходять нагадування на електронну пошту, у вигляді смс-повідомлень, на месенджери про необхідність прийняти ліки, оповістити лікаря про своє самопочуття, скарги тощо.

Важливо, що кожен день, в заданий медичним працівником проміжок часу динамічного спостереження за пацієнтом, на телефон обстежуваного приходить повідомлення з проханням про заповнення анкети стану загального самопочуття і сили проявлення кожного із симптомів і скарг. Пацієнт щодня (а можна і кілька разів за день) оцінює свій стан і ступінь виразності кожного параметру, який цікавить лікаря. Це дозволяє в режимі реального часу відслідковувати динаміку (як схематично, так і графічно), загальний статус пацієнта і окремо кожен симптомокомплекс! Ми бачимо зміну сили і виразності патологічного процесу по кожній скарзі від початку лікування і по теперішній час. Вкрай зручно як медичному працівнику, так і пацієнту те, що для відображення свого стану йому не потрібно їхати на повторний прийом в поганому соматичному, неврологічному або психічному стані (за умови необхідності проведення певних і потрібних маніпуляцій), щоб описати свій стан і динаміку скарг доктору. Пацієнт може додатково написати коментар про своє самопочуття або задати питання!

За допомогою отриманої від пацієнта інформації лікар може спостерігати в динаміці за клінічними показниками хворого. Оцінювати його стан допомагають зручні графіки динаміки скарг та інші функції TMedicine.IO.

Функціонал TMedicine.IO

  • Зв'язок з пацієнтом через месенджер, електронну пошту або інші зручні засоби зв'язку для отримання заміток про його самопочуття.
  • Аудіо- і відеодзвінки для отримання більш повної картини стану пацієнта.
  • Інтеграція сервісу з Міжнародною класифікацією хвороб-10.
  • Графіки динаміки скарг.
  • Створення команди лікарів для більш ефективного лікування пацієнтів.
  • Редагування контактних даних про пацієнта і можливість видаляти з особистого кабінету пацієнтів і курси лікування.
  • Можливість продовження курсу лікування.
* Докладніше на https://www.tmedicine.io/features

На платформі TMedicine.IO працюють лікарі різних спеціалізацій: сімейні лікарі, хірурги, психіатри, гінекологи, невропатологи, терапевти, ендокринологи, отоларингологи, наркологи, стоматологи. Також, її часто використовують ветеринари. Курсів лікування, які вони можуть запропонувати пацієнтам, багато, всі вони актуальні і відповідають вимогам сучасної медицини. Є можливість вибору діагнозу з переліку МКБ-10, а найближчим часом і МКБ-11 з подальшою протокольної терапією і списком симптомів згідно загальноприйнятому регістру захворювань.

Якщо детально розглянути програму для контролю стану здоров'я та моніторингу основних скарг і симптомів при такому грізному інфекційному захворюванні, як коронавірус - COVID-19, то ми побачимо, що доктору з легкістю і зручністю надається високоякісний динамічний контроль за всіма важливими скаргами і симптомами з даного захворювання, які він сам вносить в програму, а також може коригувати і модернізувати їх під свою лікувально-діагностичну, клінічну та профілактичну модель взаємодії з пацієнтом. Так, наприклад, при використанні таких симптомів і скарг як:
  • підвищення температури тіла
  • стомлюваність
  • біль або першіння в горлі
  • сухий кашель
  • біль в грудях
  • болю в суглобах і м'язах
  • закладеність носа
  • нежить
  • фарингіт
  • діарея
  • коньюктивіт
при створенні курсу:

«ПРОФІЛАКТИКА ІНФІКУВАННЯ КОРОНАВІРУСОМ» медичному працівнику набагато простіше клінічно виключити загрозу і основні тригерні (вони ж перші провісники) симптоми інфікування COVID-19, порушення обмінних процесів в організмі обстежуваного, порушення імунного гомеостазу, які вимагають ургентної, екстреної та верифікованої терапії.

Для пацієнта з уже встановленим діагнозом COVID-19 можна створити курс «ЛІКУВАННЯ КОРОНАВІРУСУ» з призначенням певної терапії. Можна відстежувати достатність основних симптомів, візуалізувати клінічну картину хвороби, стежити online за динамікою і, при необхідності, здійснити блискавичну реакцію на найменше погіршення клініко-соматичного статусу пацієнта!

Додатково в вищевказаному курсі лікування можна акцентувати свою увагу на вторинних проявах і симптомокомплексах COVID-19, таких як:
  • свербіж шкіри і слизових оболонок,
  • сухість у роті,
  • загальну м'язову слабкість,
  • головний біль,
  • задишку
  • неможливість глибокого вдиху
які є критерієм погіршення клінічної картини захворювання і вказують на зростання інтоксикації, загрозу декомпенсації організму пацієнта. Вони вимагають невідкладної терапії!
 
Все це, в залежності від клінічного статусу пацієнта, призначеного лікування та виразності терапевтичного ефекту дозволить раціоналізувати, поліпшити і модифікувати лікувальний процес, придасть легкості в спілкуванні між пацієнтом і лікарем в режимі реального часу не виходячи з дому! Дозволить вчасно діагностувати відсутність терапевтичного процесу і вдатися до іншої терапії або госпіталізації.

Програма дозволяє виконувати умови карантину і не везти пацієнта до медичного закладу, де він може інфікуватися!!!

Ми бачимо - лікар стає менш завантажений прийманням, оперує великою кількістю пацієнтів, легко відстежує динаміку станів в режимі реального часу і може переглядати їх навіть вдома, користуючись гаджетом ... А використовуючи функцію фільтрування пацієнтів за станом їх загального самопочуття і моніторингу провідних клінічних симптомів може відразу виявляти групи пацієнтів з негативною динамікою або погіршенням стану, а також вчасно госпіталізувати їх для стаціонарного лікування!

За допомогою фільтра станів пацієнтів формувати ті групи обстежуваних, яким необхідно в обов'язковому порядку пройти тестування!!!

Вартість послуги


Безкоштовно, для
  • лікарів, у яких менше 100 пацієнтів на лікуванні в місяць;
  • клінік, у яких менше 1000 пацієнтів на лікуванні в місяць;
 
* За кожного додаткового пацієнта на лікуванні - від 50 до 80 гривень на місяць (залежить від каналів (смс, viber, telegram, ...) нагадування пацієнтові)
** повністю безкоштовні для ветеринарів, ветеринарних клінік і наркологічних центрів реабілітації
*** повністю безкоштовні для пандемічних (COVID-19, ...) випадків.

Безпека використання сервісу


Політика TMedicine.IO гарантує своїм клієнтам повну приватність. Все спілкування в TMedicine.IO захищено за допомогою наскрізного шифрування. Це не дозволяє копіювати дані про клієнтів і використовувати їх для рекламних розсилок.

Необхідність забезпечення якісного спілкування між пацієнтом і лікарем за допомогою інформаційних технологій сьогодні очевидна. Online-спілкування дає можливість в динаміці спостерігати за станом пацієнта, його реакцією на призначені препарати, процесом одужання. Особливо актуальним це питання стало сьогодні, коли в умовах загального карантину, пов'язаного з коронавірусом COVID-19, введені обмеження на переміщення і особисте відвідування лікувальних установ.

* Докладніше на https://www.tmedicine.io/security 

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED