Перевозка больных

Плазмоліфтинг для волосся - правда і вигадка

Плазмоліфтинг для волосся - правда і вигадкаПроблема випадання і повільного росту волосся турбує багато дівчат. Для боротьби з нею одні вибирають народні засоби, інші – записуються на косметичні процедури. 

Більшість же вважає за краще лікувати облисіння прогресивними методами, такими як плазмоліфтинг. У цієї ін'єкційної процедури маса переваг, дізнатися про які ви можете на прийомі у фахівця медичного центру "Клініка пластичної косметичної хірургії".

Особливості плазмоліфтингу

Плазмоліфтинг - інноваційний метод, грунтований на ін'єкції в шкіру голови очищеної й обробленої плазми, узятої з крові пацієнта. Її отримують за допомогою центрифугування при високій швидкості та повній відсутності тиску. Плазма – одна з основних рідин організму, багата корисними вітамінами та мікроелементами. Локальне введення її в шкіру голови допомагає боротися з трихологічними хворобами й іншими патологіями на клітинному рівні.

Плазмоліфтинг: ефект і користь

Позитивний ефект від лікування облисіння шляхом підшкірних ін'єкцій плазми пояснюється вмістом в ній активної тромбоцитарної маси, що діє відразу в декількох напрямах:

  1. Зміцнення імунітету. Стимулюючи захисні властивості організму, плазма перешкоджає зростанню і розмноженню вірусів і бактерій. Вона лікує себорею, створює несприятливі умови для розвитку хвороб шкіри голови.
  2. Поліпшення кровообігу. Плазма прискорює циркуляцію кисню, білків, вітамінів і мінералів, що сприяє відновленню обміну речовин у волосяних цибулинах. Це зупиняє випадіння, робить волосся густішим і еластичнішим.
  3. Нормалізація секреції сальних залоз. Відновлюючи обмін речовин, плазма нормалізує інтенсивність виділення шкірного сала. Волосся залишається зволоженим, але без сального блиску.

Завдяки цим властивостям плазми результат помітний після застосування всього декількох ін'єкційних процедур.

Плазмоліфтинг для волосся - правда і вигадка

Послідовність плазмоліфтингу волосся

Плазмоліфтинг включає чотири стадії. Перша з них – підготовка до процедури. Щоб виявити наявні протипоказання, лікар призначає аналізи крові й стандартне обстеження організму. Це допомагає визначити причину облисіння та уповільненого зростання волосся, а також те, наскільки доцільною буде ця методика лікування.

За відсутності протипоказань за 2-3 дні до процедури рекомендується:

  • збільшити кількість споживаної води;
  • виключити паління і вживання алкоголю;
  • прибрати з раціону жирні продукти.

Підшкірне введення плазми включає наступні етапи:

  1. Забор біоматеріалу. Лікар бере з вени пацієнта 100 мл крові, яку змішує в пробірці з речовинами, що перешкоджають її здатності згущуватися.
  2. Підшкірна ін'єкція плазми. Відбувається шляхом введення біологічного матеріалу у волосисту частину голови. Внаслідок використання найтонших голок процедура практично безболісна. При необхідності фахівець проводить місцеву анестезію оброблюваної ділянки шкіри голови.

Плазмоліфтинг для волосся - правда і вигадка

Лікарі рекомендують проводити процедуру натщесерце двічі в місяць з інтервалом 14-20 днів. Вже через 1-2 місяці можна помітити позитивний ефект: сповільнюється випадіння волосся, вогнища облисіння голови заростають, а волосся стає густим і міцним.

Протипоказання до проведення плазмоліфтингу

Плазмоліфтинг визнаний одним з найбільш безпечних методів лікування облисіння, оскільки грунтований на введенні в шкіру голови біологічно сумісної рідини.

Абсолютними протипоказаннями служать:

  • гостра стадія інфекційного або вірусного захворювання;
  • алергічна реакція на речовини, що знижують здатність згущуватися крові;
  • інфекційні захворювання;
  • запальні процеси в організмі;
  • онкологія;
  • захворювання нервової системи;
  • патології кровоносної системи;
  • імунодефіцит і інші аутоімунні захворювання.

Лікарі не рекомендують робити ін'єкції під час вагітності й лактації. Лікування волосся поновлюється після відновлення організму.

Плазмоліфтинг волосся при менструації

У список абсолютних протипоказань для лікування волосся за допомогою ін'єкцій плазми менструація не входить. Але лікарі все одно не рекомендують проводити його в цей період. По-перше, менструація змінює склад і швидкість згортання крові. По-друге, знижує больовий поріг, тому підшкірні ін'єкції викликають у жінок неприємні відчуття.

Плазмоліфтинг влітку

У літній час знижується місцевий імунітет, прискорюються процеси старіння шкіри й утворюються пігментні плями. Цей період добре підходить для проведення плазмоліфтинга. Підшкірне введення біоматеріалу захищає шкіру від дії ультрафіолетових променів і нормалізує секрецію сальних залоз голови, що підвищує ефект боротьби з випадінням волосся і прискорює їх зростання.

Плазмоліфтинг волосся при застуді

Плазмоліфтинг не проводиться на фоні ОРЗ і ГРВІ. В цей час в організмі є присутньою патогенна мікрофлора, що знижує ефективність біологічної рідини й лікування волосся, що проводиться. Курс ін'єкцій поновлюється після одужання. Заздалегідь лікар призначає загальне або біохімічне дослідження крові.

Для отримання детальної інформації про процедуру плазмоліфтингу ви можете записатися на консультацію до фахівців медичного центру "Клініка пластичної косметичної хірургії". Наші лікарі використовують передові технології й устаткування, яке допомагає усунути проблему пацієнта і повернути йому упевненість в собі. Ми цінуємо кожного клієнта і докладаємо усіх зусиль, щоб розв'язати його проблему.

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED