Перевозка больных

Лікування екземи

Likuvannya ekzemiЕкзема – це хронічне запальне захворювання алергічної природи, часто обумовлене генетично.  Залежно від особливостей перебігу, екзема буває гострою, підгострою та хронічною, коли періоди рецидиву змінюються ремісією.

Причини появи екземи

Причини виникнення та розвитку екземи досі не вивчені до кінця, проте вже ясно, що до них належить низка внутрішніх та зовнішніх факторів:
  • порушення роботи нервової системи;
  • спадковість;
  • порушення роботи внутрішніх органів;
  • алергія на хімічні засоби, ліки, рослини, пилок;
  • порушення у роботі імунної системи;
  • стрес.
Існує декілька різновидів патології, що відрізняються симптоматикою та причинами виникнення хвороби. 

Симптоми екземи

Для екземи характерні сухість шкіри, виникнення на певних ділянках шкіри запалень, висипу, рідких бульбашок, ранок та тріщин, які викликають дискомфорт. У період загострення підвищується температура тіла, з'являється слабкість та нездужання. Зазвичай екзема з'являється на руках, ліктях, ногах, згинах колін та шиї. Періодично симптоми можуть посилюватись, і такі «напади» тривають від декількох годин до декількох днів.

Лікування екземи

Лікування екземи починається зі збору анамнезу та проведення діагностики організму з метою виявити причини патології та дізнатися загальний стан організму. Проводяться дерматоскопія, лабораторні дослідження, за необхідності призначається консультація у дієтолога та імунолога-алерголога.
 
Лікування сухої екземи на руках і мокрої буде відрізнятися. Залежно від стадії хвороби, особливостей її перебігу та причин виникнення, призначається курс терапії, у кожному випадку індивідуальний.
 
Сам процес лікування екземи на руках, ногах чи інших частинах тіла умовно поділяється на декілька складових:
  1. Прийом медичних препаратів – від вітамінів групи B до транквілізаторів та антибіотиків.
  2. Застосування мазей з протисвербіжним та протизапальним ефектом.
  3. Корекція раціону.
  4. Фізіотерапія – електрофорез, магнітотерапія, УФ-опромінення.
У клініці Резонанс ми допоможемо вам вилікуватись від екземи за допомогою технології хронотерапії. Це розроблена нами методика, яку ми практикуємо вже 42 роки. За цей час ми допомогли безлічі пацієнтів з хронічними хворобами з різних країн світу. 
 
Переваги нашої методики:
  • висока ефективність лікування;
  • лікування в домашніх умовах;
  • відсутність протипоказань;
  • відсутність побічних ефектів.
Запишіться на діагностику в клініку Резонанс та зробіть перший крок до лікування екземи!

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED