Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ: в Україні представили основні напрями розвитку медсестринства

МОЗ: в Україні представили основні напрями розвитку медсестринстваПід головуванням міністра охорони здоровʼя Віктора Ляшка відбулася нарада за участі партнерів з проєктів міжнародної технічної допомоги, під час якої було представлено напрацьований рамковий документ — стратегічні напрями розвитку медсестринства в Україні.

Мета розробленого рамкового документа полягає у створенні системного підходу до розвитку медсестринської освіти, практики та управління. Реалізація напрямів розвитку і реформування медсестринства, викладених в документі, сприятиме професійному зростанню медичних сестер та братів, поліпшенню якості надання медичних послуг, інтеграції міжнародних стандартів та інновацій у медсестринську діяльність. 
 
“Підходи до розвитку сфери медсестринства в Україні, безумовно, мають відповідати реаліям та викликам сьогодення. Одне з найбільш актуальних питань — сучасна якісна освіта. Підготовка кваліфікованих фахівців дасть можливість не лише надавати якісні послуги, а й ефективно реагувати на нові тенденції у сфері охорони здоров’я, а саме: цифровізацію та автоматизацію процесів, застосування новітнього обладнання. Ще один важливий напрям — підвищення іміджу та довіри до професії медичної сестри в суспільстві, адже взаємодія між пацієнтом та медсестрою є важливим фактором, який впливає на результати лікування”, -  зауважив Віктор Ляшко, міністр охорони здоров'я України.

Документ містить чотири блоки, які й було представлено учасникам наради для ознайомлення: освіта, людські ресурси та робоче середовище, розвиток лідерства в медсестринстві та посилення ролі медичних сестер у наданні послуг. 

Напрями та завдання, визначені в документі, узгоджено з проєктом Стратегії розвитку системи охорони здоров’я до 2030 року. 
Найближчим часом планується представити фінальний варіант рамкового документа членам колегії МОЗ та професійній спільноті. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED