Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ: нова велика трансформація у сфері охорони здоровʼя

МОЗ:  нова велика трансформація у сфері охорони здоровʼяЗа ініціативи Міністерства охорони здоров’я Медичні закупівлі України (МЗУ) провели конференцію «Інновації в ланцюгах постачання 2024: досвід державного та приватного секторів». Захід став важливим майданчиком для створення комʼюніті та обміну досвіду між українським бізнесом та державними інституціями для підвищення продуктивності та адаптивності ланцюгів постачання своїх товарів. 

Відзначається, що конференція обʼєднала понад 80 представників приватного та державного секторів.
 
“Ми з вами є свідками великої цифрової трансформації, що відбувається, зокрема й у сфері охорони здоров’я. Вона впливає на всі аспекти галузі, включаючи безпеку, прогнозованість, продуктивність та доступність. І приватний бізнес, і державні інституції розуміють важливість сучасних технологій та інновацій у нинішніх реаліях, особливо під час повномасштабної війни, коли треба швидко реагувати на нові виклики”, - Марія Карчевич, заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифровізації.

У межах заходу відбулася панельна дискусія, під час якої були розглянуті найсучасніші тенденції у використанні штучного інтелекту та хмарних технологій для підвищення продуктивності та можливостей застосування у роботі.

“Як бізнес, так і держструктури розуміють важливість використання сучасних технологій та інновацій у нинішніх реаліях, адже нині це незамінний інструмент, який є ключовою інвестицією в майбутній розвиток компаній. Якщо ви не використовуєте штучний інтелект – вас завтра не існує”, - Едем Адаманов, генеральний директор МЗУ.
 
За його словами, серед ключових аспектів використання штучного інтелекту в публічному секторі – управління даними та аналіз великих даних. Адже хмарні технології дозволяють державним установам зберігати та обробляти великі обсяги даних, що полегшує доступ до інформації та її аналіз. 

Учасники дискусії зазначили, що у нинішньому світі неможливо ігнорувати технологічний розвиток і варто вміти правильно використовувати розробки, які значно пришвидшують бізнес-процеси. Адже це не лише про розвиток ІТ як окремої галузі – абсолютно в кожній сфері вже є успішні приклади автоматизації та диджиталізації людської роботи.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED