Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Безоплатне лікування безпліддя для дружини військового: куди звертатися?

Безоплатне лікування безпліддя для дружини військового: куди звертатися?В Україні доступні безоплатні послуги з лікування безпліддя. НСЗУ розповідає, куди звертатися дружині військового для лікування безпліддя безоплатно. 
 
Медична допомога надається в тих закладах, які мають договір із НСЗУ за пакетом “Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення іn vitro)”. Таких лікарень зараз 15, 12 із них – приватні.
Послуга з лікування безпліддя надається при встановленому діагнозі “Жіноче безпліддя” або “Чоловіче безпліддя”. 
 
Важлива умова: вік жінки на момент початку циклу запліднення повинен бути не більше 40 років.
 
Спочатку пацієнтка має звернутися до акушера-гінеколога – направлення для цього не потрібне. Лікар проведе обстеження та визначить показання для проведення штучного запліднення. За потреби – направить на консультацію до суміжних спеціалістів (кардіолог, ендокринолог та ін.).
 
Після дообстеження або лікування акушер-гінеколог скеровує пацієнтку до мультидисциплінарного консиліуму лікарів. 
 
Консиліум ухвалює рішення про показання до послуги з лікування безпліддя та відсутність протипоказань.
 
Докладно про послуги з лікування безпліддя читайте на сайті НСЗУ  https://cutt.ly/5elCmjCa або у посібнику “Гід по Програмі медичних гарантій”  https://cutt.ly/XelCnHBz 
 
Щоб знайти лікарню, можна скористатися інформаційним дашбордом на сайті НСЗУ “Електронна карта місць надання послуг із медичної допомоги”  https://cutt.ly/iea6Fvz9 або зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED