Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

НСЗУ: які цукрознижувальні препарати входять до програми “Доступні ліки”?

НСЗУ: які цукрознижувальні препарати входять до програми “Доступні ліки”?У програму реімбурсації “Доступні ліки” входять таблетовані форми лікарських засобів для людей з цукровим діабетом II типу. 

Зокрема, три міжнародні непатентовані назви (МНН) цукрознижувальних препаратів:
  •  Глібенкламід (Glibenclamide);
  •  Гліклазид (Gliclazide);
  •  Метформін (Metformin).
Електронний рецепт на потрібні препарати випише лікар первинної медичної допомоги на основі обстежень та діагнозу. В рецепті лікар вкаже міжнародну непатентовану назву препарату (МНН).
 
Всього пацієнт може обрати з 57 торгових назв, з яких 24 безоплатні, інші — з невеликою доплатою. Вартість ліків аптеці відшкодує Національна служба здоров’я України.
 
Щоб дізнатися, які цукрознижувальні препарати входять у програму “Доступні ліки” потрібно скористатися Реєстром з актуальним переліком лікарських засобів: https://cutt.ly/hew67dte.
 
Завантажується необхідний файл. У ньому є повний перелік ліків, їх міжнародну назву (тобто назву діючої речовини), торговельну назву ліків, найменування виробника, а також суму доплати за упаковку — нуль або ж певна сума.
 
За останнім стовпчиком, де міститься інформація про суму доплати за упаковку, можна знайти всі повністю безоплатні “Доступні ліки” і ті, за які потрібно доплатити. 
 
Також перевірити, які препарати входять у програму “Доступні ліки” можна за допомогою:
  •  сайту або додатку “Ліки контроль” https://likicontrol.com.ua/. У полі пошуку введіть назву препарату, який хочете перевірити. Якщо препарат входить в програму — біля його назви буде відповідна позначка “Доступні ліки”;
  •  чат-боту “Спитай Гриця” https://t.me/SpytaiGrytsia_bot. Для пошуку препарату скористайтеся меню чат-бота.
Докладніше про те, як працює програма реімбурсації можна прочитати у Гіді по програмі “Доступні ліки” для пацієнта за посиланням

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED