Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Цифровізація висновку про стан здоров’я для прийомних батьків: деталі нововведення

Цифровізація висновку про стан здоров’я для прийомних батьків: деталі нововведенняВ Україні готують до впровадження новий цифровий інструмент - медичний висновок щодо результатів медичного огляду кандидата в сімейні форми виховання.

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики.
 
«МОЗ, НСЗУ, Мінсоцполітики й Нацсоцслужба за ініціативи Офісу Президента та першої леді оптимізують процес медичного огляду та впроваджують новий цифровий продукт — медичний висновок щодо результатів медичного огляду кандидата в сімейні форми виховання», - йдеться в повідомленні.
 
Сьогодні висновок видається лише в паперовій формі після проходження огляду у п’яти лікарів та отримання окремої довідки від психіатра і нарколога. Потім ці документи потрібно подати до служби у справах дітей разом із заявою або завантажити в «Дію», якщо кандидат подає заяву онлайн, і пізніше надати оригінали службі.

Планується, що після запуску цифрового висновку медогляд починатиметься з сімейного лікаря або терапевта, які координуватимуть процес і спрямовуватимуть до профільних лікарів лише за потреби.

Увесь процес супроводжуватиметься та фіксуватиметься в електронній системі охорони здоровʼя (ЕСОЗ), забезпечуючи прозорий та об'єктивний огляд. Вже за результатами огляду сімейний лікар сформує в системі цифровий медичний висновок.

У Мінсоцполітики зауважують, що цей цифровий документ уможливлює обмін інформацією між медичною та соціальною стороною, і подавати зайві папери не доведеться. А сам медогляд стане швидшим.

Також уряд вже працює над оптимізацією процесу щорічного огляду дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і впровадженням відповідного цифрового медичного висновку.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED