Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чи можна вакцинуватися проти COVID-19 після інсульту? Коментарі лікаря

Чи можна вакцинуватися проти COVID-19 після інсульту? Коментарі лікаряВакцинуватися не можна лише людям, які мають алергію на препарати у складі вакцини та під час гострої фази будь-якого захворювання.

Штам коронавірусу Дельта найбільш небезпечний для людей похилого віку з хронічними, важкими й будь-якими іншими захворюваннями, тож для них вакцинація є життєво необхідною.
 
Про це розповів лікар-реаніматолог ізраїльського медичного центру Борис Бриль в інтерв'ю одному з українських телеканалів.
 
"Первинний вірус (альфа) більше вражав людей старшого віку. Він в основному був для літніх - для людей з хронічними захворюваннями. Він небезпечний. Дельта-вірус ще більш небезпечний в першу чергу для людей похилого віку з хронічними, важкими й будь-якими захворюваннями. Якщо я кожен день можу проплисти декілька кілометрів або пробігти таку ж відстань - ризик, що коронавірус закінчиться для мене летально, не такий високий",- пояснює Бриль.
 
За його словами, людям після інсульту і тим, які мають серцево-судинні захворювання чи проблеми з тиском, можна і потрібно вакцинуватися.
 
"Якою вакциною можна робити щеплення? Будь-якою, яка є сьогодні. Вам або жити на дачі й ні з ким не зустрічатися, тоді 100% не заразитеся, або робити вакцинацію. Вірус - не чайка і не перелітний птах, у нього крил немає. Він передається через контакт, повітряно-крапельний або аерозольний. Обов'язково треба вакцинуватися сьогодні й тим, що є. Не треба чекати "через тиждень", тому що того тижня у вас може і не бути. Коли потрібно пристебнутися, коли ви їдете на великій швидкості на автомобілі? Завтра або зараз? А яким ременем? А тим, що є", - відповів Бриль.
 
Він наголосив, що всі наявні вакцини пройшли випробування і довели свою безпеку та ефективність.
 
При цьому Бриль додав, що вакцинуватися не можна лише людям, які мають алергію на препарати у складі вакцини та під час гострої фази будь-якого захворювання.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED