Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Особливості перебігу Дельти в Україні: коментарі очільника МОЗ

Особливості перебігу Дельти в Україні: коментарі очільника МОЗУ МОЗ розповіли, що наразі в Україні 95% всіх виявлених випадків інфікувань коронавірусом спричиненні штамом Дельта. Цей варіант коронавірусу має дещо інший клінічний перебіг та симптоми.

Зокрема, очільник МОЗ Віктор Ляшко розповів, що штам Дельта є підступним, адже спершу хворим здається, що перебіг не важкий, а згодом стан погіршується до критичного.
 
“Лікарі-інфекціоністи говорять про певні особливості Дельти на території України: інфікована людина може мати симптоми 7 – 8 днів, а потім сатурація кисню різко падає із 92% до 70%”, - розповів Ляшко.
 
Очільник МОЗ пояснив, що в такому стані "людей важко витягти, їх підключають до апаратів штучної вентиляції легень".
 
Нагадаємо, що вперше цей варіант коронавірусу в Україні підтвердили 23 червня.
Відомо, що штам Дельта поширюється удвічі швидше, ніж штам Альфа, який спочатку циркулював в Україні. Також є дані, що у нього важчий перебіг і після зараження у 2,6 раза зростає необхідність в госпіталізації.
 
У Всесвітній організації охорони здоров'я повідомили, що Дельта майже виключила три інших варіанти коронавірусу, що викликають занепокоєння. Їх в обігу менше ніж 1%.
Симптомами Дельта не є класичні лихоманка, головний біль, біль в горлі й нежить.
 
Натомість Дельті характерні такі ознаки: порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми й формування згустків крові, які призводять до загибелі тканин і гангрени. Водночас кашель і втрата нюху або смаку менш поширені при інфікуванні Дельтою.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED