Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Вертолітні майданчики для кожної обласної клінічної лікарні: деталі

Вертолітні майданчики для кожної обласної клінічної лікарні: деталіУ межах президентської програми "Велике будівництво" всі обласні клінічні лікарні України у 2022-2023 рр. будуть оснащені майданчиками для вертольотів, що сприятиме розвитку аеромедичної евакуації. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"В екстреній медицині існує правило "золотої години". Це саме той проміжок часу, після травми чи іншого невідкладного стану, коли найбільший шанс врятувати пацієнта від смерті", - написав він на своїй сторінці у Facebook у вівторок.
 
Тому, зазначив Ляшко, МОЗ спільно з Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією і ДСНС запустило експериментальний проєкт аеромедичної евакуації. У межах цього проєкту диспетчер центрів екстреної медичної допомоги може ініціювати питання про аеромедичну евакуацію хворих із невідкладними станами, пояснив глава МОЗ.
 
"У рамках програми президента України "Велике будівництво" на 2022-2023 роки в межах покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я передбачаємо будівництво гелікоптерних майданчиків у кожній обласній клінічній лікарні в кожному регіоні нашої країни", - написав Ляшко.
 
Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що в рамках "Великого будівництва" вже створено 33 лікарні та 260 сільських амбулаторій. У планах - до кінця цього року оновити й побудувати ще 30 медзакладів, 340 сільських амбулаторій та 200 приймальних відділень.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED