Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Бюджет на 2022 рік: Шмигаль назвав мінімальну зарплату лікаря

Бюджет на 2022 рік: Шмигаль назвав мінімальну зарплату лікаря Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв, що Кабмін затвердить проєкт держбюджету на наступний рік та одразу передасть його до ВРУ. 

Про це передає пресслужба КМУ.Очільник Уряду підкреслив важливу новацію, яка ґрунтується на указі Глави держави, – встановлення мінімальної заробітної плати лікарів на рівні 20 тис. гривень, а середнього медичного персоналу – на рівні 13,5 тисячі гривень.
 
«Відповідно, середня зарплата лікаря наступного року перевищить 22,5 тисячі гривень. Загалом середньомісячна зарплата в Україні наступного року складе майже 15,5 тисячі гривень», – пообіцяв Прем’єр-міністр.
 
Пріоритетами бюджету, за словами Шмигаля, залишається збільшення фінансування армії, інфраструктури, медицини, освіти, соціальних програм.
 
Нагадаємо, Президент України у червні, на День медика, повідомив, що підписав указ про підвищення мінімальної зарплати медичним працівникам.
 
При цьому у липні Профспілка працівників охорони здоров’я України промоніторила стан виплати зарплат в закладах галузі й виявила значне погіршення ситуації. Виявилося, що зарплати платити нічим – за місяць борги перед медичними працівниками зросли у 2,5 раза.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED