Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Хто з лікарів складає план лікування пацієнтів із діабетом? Пояснення НСЗУ

Хто з лікарів складає план лікування пацієнтів із діабетом? Пояснення НСЗУІндивідуальний план лікування пацієнта з цукровим діабетом не має права складати сімейний лікар чи ендокринолог стаціонару. Таку функцію виконує лише ендокринолог, який приймає амбулаторно. 
 
Про це під час пресбрифінгу заявила заступниця директора Департаменту з комунікацій НСЗУ Лілія Гудзь.
 
 З 1 жовтня пацієнти з діабетом зможуть отримати інсуліни безоплатно або з доплатою за програмою реімбурсації. Для цього вони повинні мати індивідуальний план лікування та електронний рецепт від лікаря. 
 
«Індивідуальний план лікування пацієнта складає виключно ендокринолог, який приймає амбулаторно. Не сімейний лікар і не ендокринолог стаціонару», — наголосила Лілія Гудзь. 
 
В індивідуальному плані ендокринолог, зокрема: 
  • фіксує встановлений діагноз;
  •  визначає тип, вид та дозування призначеного інсуліну.
 «На створення такого плану потрібен час, тому краще записатися до лікаря до 1 жовтня», — порадили пацієнтам в НСЗУ. 
 
На основі індивідуального плану лікування надалі лікар формуватиме електронний рецепт на препарати інсуліну. Перший е-рецепт на інсулін виписує виключно лікар-ендокринолог. Повторний рецепт зможе також виписати й сімейний лікар. Пацієнт, що має електронний рецепт, зможе отримати необхідний препарат у будь-якій аптеці, яка має договір з НСЗУ за напрямком реімбурсації інсулінів. В аптеці потрібно надати електронний рецепт або назвати його номер та код підтвердження й отримати призначений лікарський засіб.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED