Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ: виявлення вірусних гепатитів за акційними цінами упродовж місяця

МОЗ: виявлення вірусних гепатитів за акційними цінами упродовж місяцяДо Всесвітнього дня протидії вірусним гепатитам Міністерство охорони здоров’я України розпочинає активний місяць їх вчасного виявлення. До такої ініціативи приєдналися вісім приватних лабораторій. Упродовж серпня вони пропонують пройти тестування на вірусні гепатити за акційними цінами. 

Крім того, тестуватися й дізнатися гепатит-статус можна в сімейного лікаря або в лікарні, яка уклала договір на амбулаторний пакет медичної допомоги із Національною службою здоров’я України.
 
Відмітимо, що в Україні понад 1,3 млн осіб хворіють на вірусний гепатит C, а також майже 600 тисяч — на вірусний гепатит В. Більшість про свій діагноз не знає і, відповідно, не отримує лікування. Станом на 1 січня 2021 року під медичним наглядом перебувають лише 6,9 % хворих на гепатит C і 3,3 % хворих на гепатит B.
 
Однак важливо розуміти, що гепатити не є вироком, якщо лікування розпочато своєчасно.  Завдяки новітнім препаратам прямої противірусної дії показник одужання від вірусного гепатиту C сягає 95 %. Терапія триває від 12 до 24 тижнів і практично не викликає побічних реакцій. Вірусний гепатит B вимагає пожиттєвого лікування, однак, якщо розпочати терапію вчасно, прогресування хвороби можна стримати й запобігти розвитку ураження печінки. Держава повністю забезпечує потребу в противірусних препаратах!
 
Крім того, щорічно здійснюється замовлення життєво необхідних препаратів для лікування вірусних гепатитів коштом державного бюджету.  
 
Відповідно до оновлених Стандартів надання медичної допомоги дорослим та дітям із вірусними гепатитами B та С, кожен українець має щонайменше раз у житті пройти обстеження на вірусні гепатити та повторювати його регулярно за наявності чинників ризикованої поведінки. Наприклад, при отриманні стоматологічних та косметологічних послуг.
 
Запобігати розвитку вірусного гепатиту B можливо завдяки вакцинації, повний цикл якої складається з трьох щеплень. Так першу дозу немовлята отримують ще в пологовому.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED