Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Участь України в саміті ВООЗ із питань психічного здоров’я: деталі

Участь України в саміті ВООЗ із питань психічного здоров’я: деталіВ Афінах, Греція, у період  22-23 липня 2021 року відбувся саміт високого рівня, присвячений необхідним заходам з подолання негативного впливу пандемії COVID-19 на психічне здоров'я населення і на системи надання послуг у Європейському регіоні ВООЗ.

Мета міжнародної наради полягала у зарученні підтримки країн та виробленні чіткої пропозиції, які дозволять зробити охорону психічного здоров'я центральним компонентом процесу економічного і соціального відновлення. 
 
Україну на саміті представляла заступниця Міністра охорони здоров’я Ірина Микичак, яка виступила на Міністерському форумі під час обговорення проблем разом з очільниками міністерств та представникам і профільних відомств Греції, Іспанії, Франції, Вірменії, Великої Британії, Румунії та інших держав.
Під час проведення саміту учасники обговорили низку тем:
  • досвід європейських держав у протидії пандемії;
  • процес вакцинації населення;
  • збереження психічного здоров'я медичних працівників;
  • зниження кількості госпіталізацій та поширення послуг з психічного здоров'я на первинну ланку й у громади;
  • функціонування мобільних психіатричних бригади та впровадження дистанційних форм надання психіатричної допомоги;
  • залучення до прийняття рішень пацієнтів та соціально відповідального бізнесу.
На саміті міністри охорони здоров'я та представники інших держав-членів ВООЗ з Європейського регіону підтвердили свою прихильність наявним резолюціям на всіх рівнях, пов'язаних з психічним здоров'ям.
 
“Ця зустріч стала важливою віхою на шляху до формування консенсусу стосовно Європейської рамкової основи для дій щодо психічного здоров'я на 2021-2025 рр. і резолюції за темою охорони психічного здоров'я напередодні 71-ої сесії Європейського регіонального комітету ВООЗ і початку роботи Європейської коаліції з охорони психічного здоров'я”, - йдеться в повідомленні ВООЗ.
 
Пандемія COVID-19 ще більше підкреслила надзвичайну важливість психічного здоров'я та підвищила його значення в контексті глобальних дискусій. На прохання Європейського регіонального директора ВООЗ в лютому 2021 року була створена технічна консультативна група, до завдань якої входить надавати поради та рекомендації щодо ключових наслідків COVID-19 для психічного здоров'я населення, а також щодо найважливіших заходів, які держави-члени можуть прийняти з метою подолання цих наслідків. 
 
“Від імені Міністерства охорони здоров’я України та міністра Віктора Ляшка я висловила вдячність офісу ВООЗ за залучення України до списку пріоритетних країн у спеціальній ініціативі ВООЗ із психічного здоров'я. Це для нас не тільки почесно, але і є великою відповідальністю і шансом з допомогою міжнародного експертного середовища змінити якість психіатричної допомоги в Україні в інтересах наших громадян”, - заявила Ірина Микичак.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED