Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В Україну прибула остання партія вакцини від Sinovac: деталі

В Україну прибула остання партія вакцини від Sinovac: деталі"Лекхім" доставив в Україну останню партію вакцини CoronaVac китайського виробника Sinovac Biotech, яку закупили за державні гроші.

12 червня прибуло 200 тисяч доз препарату. Всього Україна законтрактувала 1,9 мільйона вакцини виробництва Sinovac Biotech. Вартість однієї дози вакцини 504 грн.
 
“Група компаній "Лекхім", яка є офіційним та ексклюзивним постачальником вакцини компанії Sinovac Biotech в Україні, 12 червня здійснила постачу п’ятої партії (200 тисяч доз) вакцини CoronaVac для профілактики COVID-19. Це остання партія згідно з контрактом АТ "Лекхім" з ДП "Медзакупівлі України", – йдеться у повідомленні.
 
Нагадаємо, що вакцину CoronaVac виготовляє Sinovac Biotech.  Це є найбільшою китайською компанією з виробництва вакцин. Поставки вакцин налагоджені у понад 30 країн.
CoronaVac є інактивованою вакциною, тобто діє, використовуючи вбиті частинки вірусу, тренуючи таким чином імунітет.Цей тип вакцин активно використовується для щеплень проти багатьох хвороб, зокрема так діють вакцини проти дифтерії, гепатиту B і поліомієліту.Вакцину Sinovac Biotech вводять внутрішньом'язово. Для формування імунітету потрібно дві дози препарату, ін'єкції проводять з інтервалом у 2 тижні.
Однією з переваг Sinovac є те, що її можна зберігати у звичайному холодильнику за температури від +2 до +8 С.
 
Перша партія вакцини китайської компанії Sinovac Biotech прибула до України 25 березня, хоча за умовами контракту це мало відбутися на початку місяця. Відповідно, згідно з умовами договору, за кожен день прострочення компанія повинна сплатити пеню у розмірі 0,1% від ціни замовленої партії. 
 
Відмітимо, що станом на 14 червня 2021 року до листа очікування вакцинації від COVID-19 записались 686 852 людини.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED