Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

«Медзакупівлі України»: представлення стратегії розвитку на 2021-2023 роки

«Медзакупівлі України»: представлення стратегії розвитку на 2021-2023 роки14 червня 2021 відбулася презентація та обговорення Стратегії розвитку ДП «Медичні закупівлі України» на 2021-2023 рр (далі - Стратегія). Захід відбувся з метою узгодити подальший розвиток сфери закупівлі медичних товарів з іншими структурами медичної галузі.   

Після отримання зворотного зв'язку від всіх структур, які залучені до реалізації Стратегії, до неї будуть внесені відповідні корективи. Після її затвердження новоствореною Наглядовою радою підприємства Стратегія буде опублікована на сайті ДП МЗУ.
 
Стратегією передбачено кілька напрямів розвитку на період 2021-2023: 
  • ефективна реалізація закупівель та поставок. Закупівля прозоро, публічно та ощадливо. Організація поставок відповідно до стандартів та вимог ВООЗ та із відповідною ліцензією на імпорт/опт. Таким чином, аби в лікарнях не створювався дефіцит препаратів або ліки не складувалися в закладах охорони здоров’я;  
  • розвиток IT інструментів. Модуль логістики, що включає замовлення, облік на складі, транспортування та списання товарів. Модуль бізнес-аналітики щодо забезпеченості медичними товарами, що буде публічний та доступний для всіх;  
  • розвиток антикорупційних інструментів, зокрема, отримання сертифікації ISO 37001:2016 Anti-bribery management system;
  • застосування нових закупівельних інструментів на національному та регіональному рівнях. Зокрема, договорів із середньостроковими зобов’язаннями, що дозволятимуть укладання договорів на період довше бюджетного періоду та договорів керованого доступу для закупівлі інноваційних ліків. Надання послуг закупівель регіональним публічним замовникам, адже ціни, за якими закуповує ДП МЗУ подекуди в 7 разів ощадливіше за закупівлі на місцях.
«Позиція Міністерства охорони здоров’я - передати всі нехарактерні функції закупівель до ДП «Медзакупівлі України». При цьому ми прагнемо отримати максимально якісний результат. Всі питання підняті в ній є дійсно актуальними. Надзвичайно важливо також надати ДП МЗУ статус централізованої закупівельної організації. Таким чином ДП МЗУ зможе закуповувати для інших публічних замовників, що робитиме регіональні закупівлі ефективнішими. Другий важливий пріоритет роботи - максимально відкривати дані, робити їх доступними для широкої громадськості. Це також збігається зі стратегічними напрямами Міністерства, бути відповідальнішим, відкритішим. Я щиро вітаю появу такої Стратегії й Міністерство готове долучатися до її спільної реалізації», - Віктор Ляшко, Міністр охорони здоров’я.  
 
До обговорення також долучилися представники Національної служби здоров’я України (НСЗУ), Центру громадського здоров'я МОЗ України (ЦГЗ), представники донорських та міжнародних організацій.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED