Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Хто понесе відповідальність через вакцинацію поза чергою?

Хто понесе відповідальність через вакцинацію поза чергою?Через випадки вакцинації поза чергою і не груп ризику у МОЗ готують перевірку та обіцяють покарати винних, які дозволили ці порушення.
Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. 

“Через це була заява Київської міської державної адміністрації, яка з’явилася після селекторної наради в МОЗ і додаткових розмов міністерства із заступником КМДА, керівником департаменту охорони здоров’я, де ми чітко наголосили на алгоритмах вакцинації, яких повинні дотримуватися усі”, - розповів Віктор Ляшко.
 
За його словами фото в соцмережах, де молодь демонструє щеплення, зроблені в обхід черг, з'являються в основному з Києва. За фактом таких дій проводитимуть службові перевірки.
 
"Ці факти, коли хтось вакцинувався позачергово, а люди, які були записані й не отримали вакцину - будуть розглянуті та будуть проводитися службові перевірки. За інформацією, яку нам надали в КМДА, таких людей було десь 90 в Києві", - сказав Ляшко.
 
Нагадаємо, що сьогодні щеплення повинні отримувати люди старше 65 років з пріоритетом для людей найбільш похилого віку і з хронічними захворюваннями.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED