Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Внесення корективів у вакцинацію проти COVID-19 представників цільових груп: коментарі Віктора Ляшка

Внесення корективів у вакцинацію проти COVID-19 представників цільових груп: коментарі Віктора Ляшка У деяких випадках можна вакцинувати порти COVID-19 громадян, які спільно проживають з літніми людьми, що входять в цільові групи вакцинації, проте пріоритет вакцинальної кампанії залишається за цільовими групами. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. 

"З точки зору впливу на епідпроцес та захист людей можна вакцинувати й людину похилого віку, і людину, яка за ним доглядає. У плані вакцинації так і передбачено, що в деяких випадках можуть бути об'єднані різні етапи вакцинальної кампанії", - розповів Ляшко, відповідаючи на питання по "гарячій лінії" МОЗ в п'ятницю. 
 
Разом з тим він зазначив, що "дорожня карта" МОЗ визначає цільові групи вакцинації проти COVID-19 та розподіляє вакцини, що надходять в країну. При цьому МОЗ поки не має наміру змінювати пріоритетність груп вакцинації. 
 
Головний санлікар України підкреслив, що МОЗ провело перевірки за результатами розповсюджуваних в соцмережах повідомлень про вакцинацію представників нецільових груп, зокрема молоді. 
 
"За результатами таких повідомлень були проведені екстрені наради з керівниками місцевих департаментів охорони здоров'я і главами ОДА. З наступного тижня також будуть працювати моніторингові групи МОЗ. Це рішення оперативного штабу, тому що у нас вакцина сьогодні повинна бути використана виключно для тих цільових груп", - сказав він. 
 
Особи молодше 30 років зможуть бути вакциновані при надходженні більшої кількості вакцин. Орієнтовно це період червень-липень. 
 
"Зараз обмежена кількість вакцин, тому пріоритет - вакцинувати групи ризику, для яких високі шанси інфікуватися і негативні наслідки від захворювання", - резюмував він.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED