Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Розпочався процес повернення заборгованості виробників за контрактами на постачання вакцин

Розпочався процес повернення заборгованості виробників за контрактами на постачання вакцин Виробники вакцин проти COVID-19 почали "віддавати борги" за контрактами на постачання, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Нині ситуація почала вирівнюватися і компанії-виробники почали віддавати борги, які вони нам заборгували", - сказав він на брифінгу у вівторок.
 
Степанов повідомив, що лише за останні десять днів було отримано 1 млн доз вакцин китайської компанії Sinovac, розпочалися постачання з ініціативи COVAX - 367 тис. доз вакцини AstraZeneca і 117 тис. доз вакцини Pfizer, загалом до кінця травня очікується за COVAX 1,4 млн доз.
Степанов також висловив сподівання на відновлення постачань вакцин з Індії.
 
"Ми очікуємо, що буде знято ембарго в Індії з експорту вакцин, і перед нами закриється той борг у 1,5 млн доз вакцин AstraZeneca, які ми законтрактували", - сказав він.
 
Також було повідомлено, що до кінця другого кварталу Україна очікує перші 500 тис. доз вакцини Pfizer, основні постачання з цього контракту розпочнуться з липня, зокрема в третьому кварталі очікується 4,5 млн доз.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED