Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Яку заробітну плату готові платити медичним працівникам роботодавці?

Яку заробітну плату готові платити медичним працівникам роботодавці?Тема заробітної плати медичним працівникам є дуже актуальною на сьогодні. Так за один й той самий обсяг роботи медичні працівники отримують зовсім різну винагороду. 
Які фактори на це впливають? Наразі зарплатня лікаря складається з багатьох чинників, і зокрема, в останній рік – від їхньої дотичності до пацієнтів з COVID-19. Однак, не тільки.
 
По-перше, зрозуміло, що в приватних лікувальних закладах платять більше, ніж в комунальних, а, по-друге, навіть в останніх зарплата працівників може залежати від колективного договору і допомоги громад в утримуванні закладу. Однак беззаперечно можна стверджувати, що зарплати медиків в Україні, навіть високі на наш розсуд, суттєво поступаються зарплатам європейських лікарів.
 
У зв'язку з цим міжнародний інтернет-рекрутмент grc.ua зробив аналіз ринку праці медичних працівників. Висновок не втішний: охочих працювати в галузі охорони здоров’я в Україні у квітні 2021 року на 9,16% менше, ніж вакансій. Причини, на жаль, для всіх зрозумілі.
 
Середня заробітна плата, яку пропонують роботодавці медичним працівникам у квітні, 17 468 грн. На жаль, 53% роботодавців планують знайти працівника на 10 400 грн за місяць. І тільки 7% вакансій орієнтуються на більш-менш гідну зарплатню від 28 100 грн.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED