Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Внесення змін у протокол лікування COVID-19: МОЗ

Внесення змін у протокол лікування COVID-19: МОЗНова редакція протоколу лікування коронавірусної хвороби в Україні передбачає кілька важливих змін. Так було включено ще один препарат для лікування важких пацієнтів.
Про це під час брифінгу повідомила перша заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Садов'як. За її словами зміни внесли ще 6 квітня.
 
“6 квітня наказом №638 було затверджено зміни до протоколу лікування COVID-19. Додано тоцилізумаб для лікування пацієнтів з критичним перебігом COVID-19”, – розповіла вона.
 
Окрім того, змінили дозування цього препарату для пацієнтів з тяжким та критичним перебігом інфекції: рекомендована доза після внесення змін становить 8 мг на 1 кг маси тіла однократно, тоді як раніше рекомендувалося двократне введення по 400 мг. У разі прогресування дихальної недостатності лікарі можуть розглянути введення більших доз кортикостероїдів.
 
Нагадаємо, що тоцилізумаб належить до групи імунодепресантів. Він зменшує активність імунної системи та використовується для лікування артритів різної важкості.
Також оновили рекомендації щодо призначення антибактеріальної терапії коінфекції та суперінфекції.
 
“Нагадуємо, що пацієнтам з підозрюваним чи підтвердженим COVID-19 з легким перебігом заборонено призначати антибактеріальні препарати з профілактичною метою”, – наголосила Садов'як.
 
Пацієнтам із перебігом середньої важкості COVID-19 заборонено призначати антибактеріальну терапію без клінічної підозри або наявності бактеріальної інфекції.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED