Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Коли в Україні буде медичне страхування?

Коли в Україні буде медичне страхування?Обов'язкове медичне страхування має запрацювати в Україні у 2023 році. Наразі уряд вивчає модель процесу страхування, за якою писатимуть закон.
Голова парламентського комітету здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, нардеп "Слуги народу" Михайло Радуцький вважає, що медичне страхування повинно розвиватися в рамках НСЗУ.
 
“У 2023 році в Україні має бути обов'язкове медичне страхування. Сьогодні ми працюємо над вибором моделі. Як тільки визначимо модель, почнемо писати закон”, - зазначив Радуцький.
 
Як зазначив "слуга народу", з об'єктивних причин медичне страхування не можна впровадити раніше через дуже високого відсотка "чорної" зарплати в країні.
 
Також Радуцький розповів про бачення моделі медичного страхування в Україні.
 
“Моє бачення: медичне страхування повинно розвиватися в рамках НСЗУ. НСЗУ – це не медики, це фінансисти, вони рахують гроші, відповідають за стандарти якості, виконують контрольні функції”, - поділився Радуцький.
 
Медичне страхування передбачає компенсацію витрат на ліки та надання медичної допомоги у разі проблем зі здоров’ям, які відповідають страховому випадку.
 
Це робиться коштом страхових резервів і, як правило, за наявності договору зі страховою медичною організацією. При цьому людина повинна сплачувати внески до відповідних фондів.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED