Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Степанов продовжуватиме відстоювати позицію щодо збільшення заробітних плат медпрацівникам

Степанов продовжуватиме відстоювати позицію щодо збільшення заробітних плат медпрацівникамМіністр охорони здоров’я України Максим Степанов відстоюватиме свою позицію щодо суттєвого підвищення заробітних плат медпрацівникам. 
Про це він зазначив на брифінгу в рамках робочого візиту до Вінниці. 
Так за словами міністра, мінімальна заробітна плата лікаря має становити не менш як 23 тис. грн, середнього медичного персоналу – 17 тис. грн, молодшого – 12 тис. грн.
 
“Тих коштів, які цього року виділені з бюджету на медичну галузь, недостатньо, аби кардинально підвищити заробітні плати медикам. Але ми будемо поступово збільшувати ці цифри, і я шукаю інші шляхи, у який спосіб можемо збільшити зарплату нашим медпрацівникам. Також що стосується доплат за роботу з хворими на COVID-19 у розмірі 300% –  вони збережені в повному обсязі. Поки в нас триватиме епідемія, доти всі ці кошти будуть виплачувати”, – розповів міністр.
 
Також під час робочої поїздки до Вінниччини очільник МОЗ мав можливість поспілкуватися з медичним персоналом кількох медичних закладів.
Звісно, що найпершим хвилюючим їх питанням була – вакцинація проти COVID-19.
 
“Зараз багато абсурдних фейків про те, що нібито лікарі не хочуть вакцинуватися. Це неправда. Звісно, є медики, які нещодавно перехворіли й планують зробити щеплення трішки пізніше, оскільки досі мають високий титр антитіл. Ми повинні чітко зрозуміти, що вакцинація – це захист від ускладнень і це захист життя. Людина може захворіти й потрапити до реанімації, мати дуже негативні наслідки або  ж померти. Зробивши щеплення, ви не захворієте зовсім або ж перенесете хворобу в легкий спосіб. Ми отримали дієву й безпечну вакцину!” – сказав  Максим Степанов.
 
Нагадаємо, що за розрахунками МОЗ, вакцинальна кампанія має завершитися до кінця року. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED