Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Медичні експерти пояснили важливість розвитку власних біорозробок

Медичні експерти пояснили важливість розвитку власних біорозробокУкраїні слід задуматися про фінансування власних біорозробок у сфері протиепідеміологічної безпеки. Медичні експерти пояснили чому це важливо для держави та державності.
Так, доктор медичних наук і епідеміолог Тетяна Чумаченко вважає, що це політичне питання, яке потрібно вирішувати на національному рівні.
"Країна повинна завжди думати про свою біологічну безпеку і займатися виробництвом власних імунобіологічних препаратів, або, в крайньому разі, якщо мова йде про те, щоб використовувати чужі технології або чужу вакцину розливати/фасувати - то тоді все-таки перед цим тестувати, щоб це проходило через наші власні руки, а не ми отримували готовий препарат. Це було б дешевше і правильніше з точки зору біологічної безпеки", - вважає вона.
 
Лікар-інфекціоніст Ігор Гайдук наголошує, що попри те, що у РФ при розвалі СРСР залишився великий потенціал науково-дослідної бази, Україна змогла показати дуже високі результати та відновити втрачене.
"Після того, як ми відокремилися, є вагомі зрушення. І важливо розуміти, що на коронакризі небезпеки не закінчилися. Треба вкладати в науку гроші, підтримувати наших вчених і розробників, як вкладають в інші галузі розвитку держави. Це робота на майбутнє, на перспективу і незалежність країни в плані препаратів, тестів, вакцин. На жаль, в країні не приділяють цьому належної уваги. А "мізки" і їх розробки через вічне недофінансування їдуть на захід", - упевнений Гайдук.
 
Він резюмував, що в країні ніхто не підтримує розробників, завдяки яким Україна успішно протистоїть COVID-19 весь цей час.
Нагадаємо, що українські вчені "Діапроф-Мед" першими в Україні та п'ятими у світі розробили ІФА-тест на антитіла коронавірусу. До того, саме вони створили надчутливий унікальний ІФА-тест на антиген, який став повною заміною ПЛР-тестування і визначає COVID-19 за 7 днів до перших симптомів.
 
Відзначимо, що розробники також представили перший в Україні тест на поствакцинальний імунітет, який не просто визначає кількість антитіл, але і повідомляє їх якісний склад, що може визначити ефективність тієї чи іншої вакцини.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED