Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Медична реформа: скорочення штату медичних працівників в Черкасах

Медична реформа: скорочення штату медичних працівників в Черкасах400 працівників Черкаської міської консультативно-діагностичної поліклініки ознайомили із наказом про можливе скорочення штату. Документ виданий адміністрацією закладу. Однак кількість звільнених медиків неможливо спрогнозувати.
У відділенні реабілітації Черкаської консультативно-діагностичної поліклініки пацієнти отримують фізіотерапію та приходять на масажі, розповіла лікарка Олександра Чечіль. Працівників відділення попередили про можливе скорочення у квітні.
 
"Наказ ми читали, ознайомлені, розписалися, тобто ми попереджені про це. Ну звичайно ми надіємося що це вже не буде так категорично впроваджено в дію. Ми дуже сподіваємося, що надалі будемо працювати в цьому відділенні. А от штат нам навпаки потрібно розширювати, пацієнтів нам вистачає", - розповіла лікарка.
 
У поліклініці працюють фахівці вторинки та діє денний стаціонар. Медсестра Наталія Забродська тут працює 28 років, сподівається на те, що роботу не втратить:
"Умови відповідні є для нашої праці. І для пацієнтів. Ми, сподіваємося, що ми залишимося працювати та буде все добре, як раніше".
 
Попередження про можливе скорочення чи переведення працівників в інші філії зазначили в наказі про реорганізацію поліклініки, зауважив керівник Владислав Свириденко. Пояснює, що документ видали, бо досі не відомо, які тарифи на медпослуги діятимуть із 1-го квітня. А, отже, не можна спрогнозувати фінансування установи:
 
"Не відомо зараз, яка фінансова складова нових договорів із НСЗУ з 1-го квітня. Тому що перший квартал ми живемо й отримуємо ті кошти, які отримали і які були підписані в минулому році".
 
Скільки скоротять людей Владислав Свириденко не говорить, і додає, що штат із 400 осіб старатимуться максимально зберегти.
 
"У нас можливе переведення людей із нашої юридичної особи консультативно-діагностичної поліклініки в П'ятий центр ПМСД. Враховуючи, що взяти вони можуть не всіх і невідомо кого. Тому ми попередили всіх, що можливе звільнення. Нам доведеться людей перевести на інші філії", - розповів керівник.
 
Перший квартал 2021-го заклади вторинки працюють за договорами укладеними торік. Відповідну постанову ухвалив уряд.
 
У Нацслужбі здоров'я України прессекретарка Христина Петрик ситуацію прокоментувала так:
"Нова програма медгарантій запрацює із 1-го квітня, і ми чекаємо, що порядок реалізації цієї медичної програми на другий-четвертий квартал 2021 року був затверджений відповідною постановою уряду. Кожен заклад на своєму рівні ухвалює рішення, скільки потрібно персоналу, щоб надавати медичні послуги пацієнтам і також, щоб виконувати умови договору із НСЗУ. Це внутрішнє рішення. НСЗУ на це рішення не впливає, тому що заклади є автономізованими, вони мають статус незалежних суб’єктів господарювання".

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED