Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Зміщення термінів вакцинації: чи матиме це вплив на населення?

Зміщення термінів вакцинації: чи матиме це вплив на населення?За словами Дениса Шмигаля, зміщення термінів не вплине на саму кампанію з вакцинації проти коронавірусу. Прем'єр-міністр переконує, що щеплення населення розпочнеться вже найближчим часом.
Шмигаль заявив, що вакцинація розпочнеться вкінці лютого – на початку березня. Тоді, за даними ЮНІСЕФ, в Україну надійдуть перші партії Pfizer BioNTech. Так щеплення українців проти коронавірусу відбуватиметься двома шляхами.
 
“Ми все ще розраховуємо на перші партії у лютому. Вакцини Україна отримуватиме двома шляхами: через глобальну ініціативу COVAX, в рамках якої Україна може безоплатно або за заниженої ціною отримати від 8 до 16 мільйонів доз – фактично, для 8 мільйонів людей”, – сказав прем'єр.
 
Він додав, що другий шлях отримання вакцини – прямі закупівлі у компаній-виробників коштом держбюджету, міжнародних донорів, кредитних коштів та програми Світового банку і ЄБРР. Крім того, розглядають й інші джерела.
 
Шмигаль також підкреслив, що перші 500 тисяч доз вакцини AstraZeneca прибудуть в Україні до кінця тижня.
 
Щодо затримання вакцинації, то відомо, що українцям мали почати робити щеплення проти COVID-19 15 лютого. Ввечері 18 лютого міністр охорони здоров'я Максим Степанов вилетів до Індії для переговорів про постачання вакцини. Він заявив, що особисто привезе препарат в Україну.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED