Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Робота МОЗ над створенням в медичних вишах університетських клінік

Робота МОЗ над створенням в медичних вишах університетських клінікСтуденти, які навчаються у медичних вищих навчальних закладах, зможуть ефективніше опановувати практичні навички та підвищувати свою компетенцію. Такі можливості відкриваються завдяки створенню у вишах університетських клінік. 
Таку позицію висуває Міністерство охорони здоров’я України.
Як повідомила під час брифінгу заступниця Міністра охорони здоров’я Ірина Микичак, створення таких клінік – важливий напрямок реформування української медичної освіти.
 
Так, з 11 лютого Міністерство передало в розпорядження Національного медичного університету ім. Богомольця Республіканську клінічну лікарню МОЗ України.
 
“Таким чином, університет імені Богомольця – провідний вищий навчальний заклад України – отримає потужну клінічну базу, де студенти зможуть підвищувати свою компетенцію, краще опановувати практичні навички. Також МОЗ реорганізує Національну медичну академію післядипломної освіти імені П. Л. Шупика в Національний університет охорони здоров’я імені П. Л. Шупика. Таким чином університет розширить свої повноваження і можливості навчання як на додипломному, так і на післядипломному рівні”, – розповіла Ірина Микичак.
Також у рамках реформування відбудеться об’єднання Харківської медичної академії післядипломної освіти та Харківського національного медичного університету в один вищий навчальний заклад, що викликало обурення серед працівників ВНЗ.
 
“Нині МОЗ відпрацьовує відповідну дорожню карту, щоб процес об’єднання цих двох закладів відбувся з максимальним урахуванням традицій та можливостей ВНМЗ, в інтересах студентів, лікарів, науково-педагогічних працівників. Аби в результаті ми отримали висококонкурентний вищий навчальний заклад, де студенти й лікарі зможуть отримувати універсальну медичну освіту та професійний розвиток”, – зазначила заступниця Міністра.
 
Нагадаємо, наразі триває громадське обговорення наказу МОЗ “Про затвердження Положення про інтернатуру”. Воно продовжується у форматі  активних консультацій зі студентським середовищем та професійними медичними асоціаціями. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED