Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чи підтримують українські медики масову вакцинацію проти COVID-19?

Чи підтримують українські медики масову вакцинацію проти COVID-19?За даними опитування, які провели ActiveGroup, Всеукраїнське лікарське товариство й Асоціація міст України, 40,6% вітчизняних медпрацівників вважають, що необхідно проводити масову імунізацію проти коронавірусу, а 13,3% медиків певні, що масова вакцинація не потрібна.
Також дослідження показало, що 24,5% медиків вважають масову імунізацію громадян бажаною, але не обов’язковою. Ще 21,7% респондентів сказали, що не визначились.
 
За підсумками опитування, 45,8% виступають за масове тестування мешканців України на коронавірусну інфекцію, 16,3% респондентів сказали, що масове тестування не потрібне, 32,1% – масове тестування є бажаним, але не обов’язковим, решта респондентів не визначились.
 
Дослідники зазначають, що у приватних медустановах більше прибічників масового тестування, ніж у державних медзакладах  (55,9% проти 45,5% та 45,6% відповідно).
 
У січні 2021 року тільки 43% громадян (наприкінці листопада 2020 року їх було 55%) були готові вакцинуватися проти коронавірусу на безоплатній основі.
 
У протидії епідемії коронавірусу 60% громадян не задоволені роботою Президента.
Опитування проходило онлайн з 13 по 18 січня 2021 року серед медиків, що працюють по всій території України. Воно є репрезентативне за віком, географією, формою власності медичного закладу (приватна, комунальна, державна) та видом надання медичної допомоги (первинна, вторинна, третинна).

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED