Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Україна у 2021 році має отримати більше ніж 8 млн доз: Шмигаль

Україна у 2021 році має отримати більше ніж 8 млн доз: ШмигальУкраїна матиме достатньо ресурсів, аби придбати необхідну кількість доз вакцин проти коронавірусу. За словами глави уряду Дениса Шмигаля, майже 3 мільярди гривень уже заклали на ці потреби у державному бюджеті на 2021 рік.
Додатково створять спеціальний фонд, який акумулюватиме кошти на препарати, а також доплати медикам. Про це на своїй сторінці у Facebook написав Денис Шмигаль у неділю, 27 грудня.
 
“Уряд та Офіс Президента активно працюють, щоб у 2021 році Україна гарантовано мала значно більшу кількість вакцин, окрім запланованих 8 мільйонів доз у межах глобальної ініціативи COVAX”, – запевнив Шмигаль.
 
Також прем'єр наголосив, що Кабмін додатково виділив ще 1,3 мільярда в українській валюті для Міністерства охорони здоров'я на вакцини. Це рішення перед тим погодили у бюджетному комітеті парламенту.
 
Питання вакцинації Україна активно обговорює з послами “Великої сімки” та Євросоюзу. Координують співпрацю і з іншими раїнами, зокрема, США, Великою Британією та Німеччиною.
 
Нагадаємо, що раніше у МОЗ повідомили, що спочатку вакцина від коронавірусу з'явиться у державних медзакладах. На початковому етапі від COVID-19 будуть щеплювати групи ризику.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED