Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Рішення про перепрофілювання медзакладів під надання допомоги хворим на COVID-19 приймається на місцевому рівні – Ляшко

Рішення про перепрофілювання медзакладів під надання допомоги хворим на COVID-19 приймається на місцевому рівні – ЛяшкоМісцеві органи самоврядування мають самостійно визначати, які медичні заклади слід перепрофілювати під лікарні для надання допомоги хворим на коронавірусну інфекцію.
 
Ще на початку пандемії  МОЗ дало доручення керівникам регіонів визначити як мінімум один пологовий будинок, який буде надавати медичну допомогу вагітним жінкам, хворим на COVID-19. Таку інформацію сповістив головний санлікар країни Віктор Ляшко.
 
Він пояснив, що, наприклад, на Волині такою медустановою визначили КП «Луцький клінічний пологовий будинок». Наразі цей медзаклад надає акушерську меддопомогу жінкам області, в тому числі й тим, які мають коронавірус.
 
Області також отримували завдання від МОЗ визначитися з багатопрофільними лікарнями, які повністю перепрофілюють під надання меддопомоги іншим хворим з коронавірусною інфекцією. У такий спосіб, ті пацієнти, які окрім COVID-19, мають також інші патології – інфаркти, інсульти та інше, та потребують стаціонарного лікування, зможуть одержати необхідну меддопомогу.
 
За інформацією МОЗ, для перепрофілювання місцевою владою було обрано Луцьку центральну районну лікарню, яка має 174 ліжка для надання багатопрофільної допомоги хворим.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED